Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Kersenprijs stijgt 40% in twee jaar tijd

Als gevolg van het slechte weer en het verbod op het gewasbeschermingsmiddel dimethoaat, ligt de kiloprijs van kersen in Franse supers momenteel rond de €9.

Telers geven aan dat hun productie sterk verminderd is. Eén teler zag zijn productie dalen naar 15 ton, ten opzichte van 40 ton vorig seizoen. De vraag naar kersen is groot, waardoor de retailprijzen stijgen.

Consumenten zijn echter niet bereid dergelijke hoge prijzen te betalen, waardoor een aantal retailers momenteel niet eens kersen aanbiedt, uit angst om met tonnen onverkocht fruit achter te blijven.

Het Nationale Landbouw Bureau, FranceAgriMer, meldt dat de prijs van kersen de laatste twee jaar met 43% is toegenomen. Op de markt kosten kersen momenteel €8,80 per kilo, in de supermarkt ligt de gemiddelde prijs dit jaar rond de €8,71 per kilo, ten opzichte van €7,15 vorig jaar, en €6,10, in 2014.
Publicatiedatum: