Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe methode voor het verbeteren van houdbaarheid van AGF

Onlangs werd in Australië de laatste editie van de Bioconservacion's Partner Meeting gehouden. Hierbij was naast alle aangesloten partners ook Professor Emeritus Ron Wills van de universiteit van Newcastle aanwezig.

Dr Wills heeft meer dan 50 jaar ervaring in landbouwkundig onderzoek en naoogsttechnieken. Hij is daarmee een autoriteit binnen de sector en een expert op het gebied van de toepassing van ethyleen op AGF.



Dr Wills heeft meer dan 300 artikelen gepubliceerd op verschillende gebieden die te maken met naoogst-technologie. Sinds enige tijd is zijn onderzoek gericht op de effecten van ethyleen op AGF en de voordelen van het wegwerken van de toepassing hiervan in de naoogst van AGF. Met betrekking tot dit onderwerp heeft Bioconservacion enkele maanden eerder een artikel gepubliceerd. 

Klik hier voor het artikel.

In zijn presentatie met de titel "Het effect van ethyleen op het bederf van AGF" legde hij uit dat voor fruit de invloed van micro-organismen de voornaamste oorzaak is van de uitval in de naoogst. Wegens de lage pH-waarde van het fruit, is dit daarnaast ook kwetsbaarder voor schimmels, terwijl groenten naast schimmels meer te kampen hebben met bacteriën.

Volgens Dr Wills heeft de aanwezigheid van ethyleen in de atmosfeeer de ontwikkeling van deze ziektes beïnvloed. Hierdoor nemen zowel het rijpen van het AGF als de groei van pathogenen toe en neemt de natuurlijke afweer van de planten af.

Dr Wills is een voorstander voor het toepassen van technologie die ethyleen onder controle houdt en daarmee de houdbaarheid van AGF vergroot. Hierdoor kan onder andere de uitval van AGF over de gehele distributieketen worden verminderd. Ook wordt hierdoor minder energie verbruikt, omdat de AGF op hogere temperaturen kan worden vervoerd als de aanwezigheid van ethyleen in koelcontainers eenmaal wordt verminderd.

De presentatie van Dr Wills is hier te zien op Youtube.

Voor meer informatie:
Eva PlumedBioconservacion, S. A.
Tel: +34 93 237 13 62
E-mail: eplumed@bioconservacion.eu
Skype: eplumed.bioconservacion
www.bioconservacion.com

Publicatiedatum: