Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt wint terrein in België

Supermarktketen Colruyt heeft afgelopen jaar in België terrein gewonnen ten opzichte van concurrenten als Delhaize en diens fusiepartner Ahold. Het bedrijf zag in het eind maart afgesloten boekjaar het marktaandeel in eigen land met een half procentpunt oplopen tot 31,5 procent.

Colruyt rapporteerde dinsdag een jaaromzet van 9,1 miljard euro. Dat is een kleine 3 procent meer dan in het voorgaande gebroken boekjaar. Onder de streep resteerde 366 miljoen euro, wat neerkomt op een toename met meer dan 10 procent. De brutowinstmarge is verbeterd van 24,9 procent naar 25,3 procent.

De winststijging is grotendeels toe te schrijven aan een boete die Colruyt in het voorgaande boekjaar kreeg opgelegd. De supermarktketen moest destijds bijna 32 miljoen euro afdragen aan de Belgische concurrentiewaakhond wegens verboden prijsafspraken in de jaren 2002 tot en met 2007.

Geen herstel

Hoewel de verkopen zijn toegenomen, ziet Colruyt naar eigen zeggen maar weinig tekenen van economisch herstel in zijn belangrijkste markten. ''Prijsdruk, sterke concurrentie en een aanhoudend moeilijk economisch klimaat blijven de retailmarkt in België en Frankrijk typeren'', aldus het bedrijf.

Ook dit boekjaar verwacht Colruyt flink met de prijzen te moeten stunten om de concurrentie voor te blijven. Een aanzienlijke economische verbetering in België en Frankrijk valt niet te verwachten, denkt het bedrijf.
l
Publicatiedatum: