Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morrisons krijgt opnieuw waarschuwing wegens telers | Simply lanceert online winkel in Italië

Lidl ondersteunt Britse telers


In Orlando te Florida is onlangs de eerste Safeway van deze staat geopend. Safeway is tegenwoordig onderdeel van Albertsons. De winkel is een heropening van een voormalig Albertsons-vestiging, die voor $10 miljoen (€8,8 miljoen) is gerenoveerd. Later dit jaar worden nog twee andere Safeway-winkels geopend. (igd.com)

Walmart en JD.com gaan samenwerken

Walmart heeft zijn Chinese online supermarkt verkocht om een aandeel te krijgen in het tweede e-commercebedrijf van dat land. Het Yihaodian-platform van Walmart wordt ingeruild voor een aandeel van 5% in JD.com met een waarde van $1,5 miljard (€1,3 miljard). Voor JD.com betekent deze overeenkomst een stimulans in de felle concurrentiestrijd met marktleider Alibaba. De Chinese online supermarktsector was vorig jaar nog $41 miljard (€36,2 miljard) waard, maar zal naar verwachting met 2020 uitgegroeid zijn tot een markt van bijna $180 miljard (€159,1 miljard). (Reuters)

Lidl steunt Britse telers
Lidl heeft beloofd Britse telers te ondersteunen en de relaties met producenten te verbeteren. Het is de tweede keten die heeft toegezegd zich aan richtlijnen te houden, die zijn opgesteld door de Britse National Farmer's Union (NFU). Volgens deze richtlijnen moet de supermarktketen leveranciers eerlijk behandelen en meer prijsgarantie aan telers geven. Ook moeten de telers op tijd betaald worden, moet verspilling worden verminderd en moet het aandeel aan Britse AGF in de schappen worden vergroot, mits het seizoen het toelaat. (inews.co.uk)

India: Nieuwe online supermarkt van start
In India is onlangs de online supermarkt onlystaples.com van start gegaan. De focus van het bedrijf ligt bij steden in de Tamil Nadu-regio. Bij succes wordt er in de toekomst naar andere gebieden uitgebreid door middel van een franchise-model. De online supermarkt biedt onder andere dagverse AGF aan.(timesofindia.indiatimes.com)

Australië: IGA verliest AU$87 miljoen per jaar aan Aldi
Investeringsbank UBS waarschuwt voor een hevige prijzenoorlog waarbij IGA-leverancier en groothandelaar Metcash het risico loopt om het onderspit te delven. Volgens retail-analist Ben Gilbert gaat Metcash in de komende drie jaar zo'n AU$87 miljoen (€57,7 miljoen) per jaar aan omzet verliezen aan Aldi. Aldi heeft onlangs zijn werkterrein uitgebreid naar Zuid- en West-Australië. (news.com.au)

Sainsbury's doet proef met bezorgdienst

Sainsbury's probeert een nieuwe één-uurs-bezorgdienst uit onder de naam Chop Chop. Chop Chop is een app die consumenten in een deel van Londen in staat stelt om alles uit het assortiment van de lokale Sainsbury's-vestiging te bestellen en binnen het uur geleverd te zien.(postandparcel.info)

Australië: 7-Eleven voert eerste ronde aan terugbetalingen uit
7-Eleven gaat bijna AU$690.000 (€458.000) terugbetalen aan stafleden van de keten die door het bedrijf stelselmatig te weinig zijn betaald. In totaal zijn 21 claims van stafleden goedgekeurd, die hebben geleid tot de eerste terugbetaling. Verder zal de salarisbetaling intern worden uitgevoerd, gezien de misstanden ontstaan zijn met een onafhankelijk bureau. (au.news.yahoo.com)

VK: Morrisons krijgt opnieuw waarschuwing wegens telers
Morrisons is gedwongen om geld terug te betalen en disciplinaire maatregelen te nemen. De aanleiding hiervoor is dat de keten voor de tweede keer de gedragscode met betrekking tot leveranciers heeft overtreden. Morrisons heeft forfataire bedragen van rond de £2 miljoen (€2,6 miljoen) geëist van zijn leveranciers. Morrisons heeft toegeven dat er 19 aanvragen zijn gedaan die voorbij gingen aan de afspraken met leveranciers aan de hand van de gedragscode die sinds 2009 van kracht is. (theguardian.com)

Burgermeester van Parijs niet blij met Amazon
De burgermeester van Parijs maakt zich zorgen over de komst van bezorgdienst Amazon Prime in haar stad. Het bedrijf zou schadelijk zijn voor zowel lokale ondernemingen als het milieu. "Dit bedrijf kan de balans van de handel in Parijs ernstig verstoren," aldus burgermeester Anne Hidalgo. Ze is van mening dat er sprake moet zijn van maatregelen die lokale winkels beschermt tegen oneerlijke concurrentie. (fortune.com)

VS: Save Mart verandert van naam
Save Mart Supermarkets gaat zijn naam veranderen in "The Save Mart Companies". Op deze manier benadrukt het bedrijf het aantal verschillende merken waar gebruik van wordt gemaakt. (supermarketnews.com)

Australië: 7-Eleven-vestiging breekt boeterecord

Een beheerder van een 7-Eleven-vestiging heeft wegens uitbuiting van zijn werknemers een recordboete gehad van meer dan AU$400.000 (€265.000). Er heerst in Australië al langer een schandaal over hoe werknemers bij 7-Eleven-winkels systematisch te weinig betaald krijgen. (smh.com.au)

India: Buitenland mag investeren in online supermarkten
De Indiase overheid heeft het mogelijk gemaakt voor buitenlandse investeerders om geld te steken in online supermarkt-startups als Bigbasket en Grofers. De enige voorwaarde is wel dat de verkochte goederen uit India afkomstig zijn. Dit schept mogelijkheden voor bedrijven als Walmart om de Indiase markt op te gaan.(timesofindia.indiatimes.com)

Australië: Woolworths concurreert met buurtwinkels
Woolworths heeft zijn eerste verkooppunt volgens een buurtwinkelformat geopend. Hiermee gaat het bedrijf aan de slag binnen de buurtwinkelsector. De winkel is gericht op de snelle consument en heeft een assortiment aan zowel AGF als verpakte goederen. (smh.com.au)

Morrisons loopt risico van £20 mln wegens My Local-keten
Morrisons loopt mogelijk risico voor £20 miljoen (€26,1 miljoen). Onlangs heeft het bedrijf de buurtwinkelketen My Local overgenomen. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden voor de noodlijdende keten, waar meer dan 2.000 banen op de tocht staan. My Local bestaat uit 120 winkels en heeft onlangs KPMG in de arm genomen voor de boekhouding. (theguardian.com)

Simply lanceert online winkel in Italië
De Italiaanse supermarktketen Simply heeft een online supermarkt geopend. In eerste instantie is de site gericht op consumenten in Milaan en omgeving. Op SpesaSimply kunnen ze boodschappen bestellen en de dag en tijd kiezen waarop deze voor een klein bedrag thuis worden afgeleverd. (esmmagazine.com)

Britse supermarkten en Brexit
Klik hier om het artikel te lezen.

Kroger geeft winkels aan waar ClickList beschikbaar gaat zijn
Klik hier om het artikel te lezen.


Is Millenial Grocery het antwoord van Whole Foods tegen Aldi? 
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: