Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe witte pitloze druif uit Spanje

"We verwachten dat ons Spaanse druivenseizoen in september zal starten. De productie van het late pitloze ras Blanc Seedless vindt in Chili, de Verenigde Staten, Spanje, Australië en sinds kort ook in Peru plaats, zodat de druiven praktisch jaarrond aangevoerd kunnen worden. De Spaanse productie van het ras wordt dit jaar geraamd op zo'n 600.000 kilo. Onze totale productie uit alle teeltgebieden bedraagt 4,5 miljoen kilo," legt Cristian Sáez, van Polar Fresh, uit.

De Polar Fresh Groep startte, in 2002, met een vestiging in Chili. "Sindsdien hebben we de teelt uitgebreid met nieuwe rassen en teeltlokaties. Op dit moment hebben we vestigingen in Chili, de Verenigde Staten, Peru en Spanje. We telen en exporteren onder meer appelen, druiven, kiwi's, peren en kersen."

Het druivenras Blanc Seedless werd ontwikkeld door Anton Caratan en wordt exclusief vermarkt door Polar Fresh onder de merknamen Pristine en Sweeta. 

Volgens Cristian beschikt Blanc Seedless over unieke eigenschappen. "Het is niet zomaar een witte druif, maar een nieuwe alternatief, waarbij de consument kan genieten van een druif met een zoete smaak en knapperige bite. De smaak doet denken aan een combinatie van vanille en Granny Smith appelen. Buiten de geweldige smaak en de unieke bite, beschikt het ras over nog meer pluspunten zoals het grote formaat, (vanaf 20 mm), en een verrassende lange houdbaarheid, wat ideaal is voor de retail en het transport over lange afstanden."


Voor meer informatie: 
Cristhian Sáez P.
Polar Fruit International
Av. Presidente Riesco 5711, Of. 504, Las Condes, Santiago, Chile.
T: +(562) 23952007
E: csaez@polarfruit.cl
www.polarfreshgroup.com
Publicatiedatum: