Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22 miljard euro aan voedselimport

Potentie Afrikaanse landbouw enorm

Het potentieel van de Afrikaanse landbouw is enorm volgens Akinwumi Adesina, directeur van de Afrikaanse ontwikkelingsbank. Maar om dit potentieel te ontwikkelen en efficiënter en concurrerender te worden, moet het continent investeren in wetenschap en technologie.

"Het potentieel wat ontsloten moet worden, is enorm omdat het 65% van het bebouwbare land van de wereld bezit. Maar Afrika kan geen potentieel consumeren."

Volgens een rapport van de Verenigde Naties van 2015 komen er tussen 2015 en 2050 2,4 miljard mensen bij op de wereld. In Afrika alleen komt dit al neer op 1,3 miljard mensen. Dat houdt in dat wanneer Afrika zijn potentieel ontwikkelt, het in 2050 9 miljard mensen zal moeten voeden.

"Wat Afrika doet met landbouw zal verstrekkende gevolgen hebben ver buiten het gebied zelf. Dit zal de toekomst van de voedselproductie in de wereld veranderen. Daarom zijn hoge investeringen in de daarvoor bestemde ruimte nodig," zegt Adesina.

Hij keurt af dat de Afrikaanse landbouw sector gezien werd als in ontwikkeling en geplaatst werd onder de sociale sector. Deze aanpak is niet behulpzaam geweest. De focus lag altijd op het beheren van plattelandsarmoede en niet het stimuleren van welvaart," voegt Adesina eraan toe.

"Afrika besteed 22 miljard euro aan het importeren van voedsel. Naar verwachting zal dit stijgen naar 98 miljard euro in 2025. Afrika importeert wat het zou moeten produceren. " 

Klik hier om de video van Adesina's speech te zien op cnbcafrica.com.

Publicatiedatum: