Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitmasters inspireert met vernieuwde Prestige-lijn houtig kleinfruit

Fotoreportage: Kick-off Hollands Houtig kleinfruitseizoen

Tholen – Donderdag 26 mei organiseerde Fruitmasters de seizoensopening van houtig kleinfruit van Hollandse bodem. In de vestiging Den Haag-Delft van horecagroothandel Hanos werden horecaondernemers geënthousiasmeerd om met de nieuwe oogst houtig kleinfruit aan de slag te gaan binnen Fruitmasters' kwaliteitslabel Prestige. Op deze bijeenkomst werd ter inspiratie een veelvoud aan culinaire innovaties getoond. Zo toonde sterrenchefkok Marcel van der Kleijn samen met Hanos' eigen culinaire team een variëteit aan nieuwe toepassingen op het gebied van bramen, kruisbessen, frambozen en rode en blauwe bessen.


Henk Verwoert (hoofdinkoper AGF Hanos) en Leonard Kampschöer (commercieel directeur Fruitmasters)

Seizoensopening
Het nieuwe seizoen van houtig kleinfruit werd geopend door Leonard Kampschöer (commercieel directeur Fruitmasters) en Frans Kieftenbeld (locatiemanager Hanos Den Haag-Delft). "De seizoensopening van houtig kleinfruit vindt plaats bij Hanos, de grootste afnemer van Prestige zachtfruit bij Fruitmasters. Bij Hanos staat de kwaliteit van Hollandse bodem voorop. Alsmede daarom vindt deze seizoensopening hier plaats."


De vernieuwde Prestige-lijn van Fruitmasters

Leonard Kampschöer lichtte daarbij de nieuwe lay-out van Prestige toe: "De beleving van het product staat bij ons centraal. Daarom tonen en leveren wij het product voor horeca en foodservice onverpakt. We hechten groot belang aan producten die je kunt zien, proeven en ruiken. De Prestige-lijn is voorzien van een nieuwe lay-out die de uitstraling van het product accentueert en staat voor versgarantie."

Klik hier voor alle foto's.

Culinaire sensatie
Topchef Marcel van der Kleijn inspireerde zijn collega's in het vak met verrassende toepassingen van kleinfruit in de keuken: "Ik heb in mijn restaurant de voorkeur voor roodfruit van eigen bodem. Dat vind ik mooier en prettiger om mee te werken. Ik vind dat je daar best chauvinistisch in mag zijn. Het is bovendien gevarieerder dan je denkt. Qua toepassingen ben je niet alleen beperkt tot desserts, ook bij hartige gerechten kan ik het van harte aanbevelen". Om dat laatste kracht bij te zetten, toonde Marcel een gerecht waarin het kleinfruit niet alleen als garnering diende bij de eendenlever, maar vooral ook een eigenzinnig smaakcontrast opleverde.


Culinair genieten met topchef Marcel van der Kleijn

Dat creativiteit ook Hanos' eigen culinaire Max Thywissen niet kon worden ontzegd, bleek wel uit het trio dat hij presenteerde. Hij gebruikte onder meer schapenyoghurt, balsamicoazijn en merengue. Een op het oog contrasterende smaakcombinatie met een verrassend goede uitwerking.


Trio van proeverij houtig kleinfruit van Max Thywissen (culinair adviseur Hanos)

Teler aan het woord
Ook Jeroen Vos (Maatschap Vos) was present. Hij is teler van houtig kleinfruit en lid van Fruitmasters. Jeroen teelt onder meer frambozen, kruisbessen en rode bessen. "Bij onze samenwerking met Fruitmasters zijn de lijnen kort, waardoor de kwaliteit van het product gewaarborgd blijft. 's Ochtends kunnen we beginnen met plukken, diezelfde dag wordt alles vermarkt en de dag erna wordt het fruit al afgeleverd. Sneller kan haast niet."
 
Voor meer informatie:

Fruitmasters Geldermalsen

Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
T: +31 (0)345 578 800
F: +31 (0)345 578 428
info@fruitmasters.nl
www.fruitmasters.nl


Hanos
Kleveringweg 57
2616 LZ Delft
T: +31 (0)15 8000400