Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verpakkingsmachines voor andere bevroren aardappel- en groenteproducten

Nieuwbouw BPA feestelijk gestart

Op 24 mei heeft de Woerdense verpakkingsmachinebouwer BluePrint Automation (BPA) op feestelijke wijze de eerste paal geslagen voor hun nieuwe fabriek in Woerden. Voor Dick van Weenen en zijn vrouw Jacqueline was het een verrassing en een eer dat zij de eerste paal mochten slaan. Dick van Weenen werkt al meer dan 25 jaar voor BPA en heeft de bouw van de vorige panden ook begeleid. Eigenaar Martin Prakken had daarom besloten dat Dick en Jacqueline de eerste paal zouden slaan in het bijzijn van burgemeester V.J.H. Molkenboer en wethouder M.J. Schreurs. Uiteraard waren ook alle medewerkers van BPA getuige van de feestelijke ceremonie.

BluePrint Automation werd in 1980 door Bob Prakken opgericht en is nu al toe aan de vierde locatie binnen de gemeente Woerden. In 2000 werd het huidige pand aan de Oostzee 26 betrokken, dat in 2010 verder werd uitgebouwd met extra kantoor- en productieruimte. Door de sterke groei van de onderneming in de afgelopen jaren moest al snel omgekeken worden naar extra montageruimten in de nabijheid van de huidige locatie.



In 2014 werd de knoop definitief doorgehakt om een nieuwe fabriek te bouwen op het voormalige Den Oudsten terrein aan de Carrosserieweg in Woerden. Dankzij deze nieuwbouw kan niet alleen het in 2013 overgenomen Racupack uit Culemborg haar intrek nemen, maar is ook, dankzij de modulariteit van het gebouw, de huisvesting voor de komende jaren gewaarborgd. De eerste fase van de nieuwbouw zal 13.000 m2 bebouwing beslaan, waarvan 2.200 m2 kantoren en 11.000 m2 productie. De maximale bebouwing op het 42.870 m2 grondstuk zal uitgebreid kunnen worden naar 27.000 m2.

Voordat de eerste paal de grond in ging, werd deze gesigneerd door alle medewerkers en kregen alle aanwezigen een "vrijdagmiddag–hamer", die ook dienst doet als flesopener, met de inscriptie "The first hit - 24 mei 2016". Hiermee werd het begin voor de verdere toekomst van BluePrint Automation ingeluid.



Voor de ceremonie kregen alle aanwezigen een "vrijdagmiddag–hamer", die ook dienst doet als flesopener, met de inscriptie "The first hit - 24 mei 2016". Hiermee werd het begin voor de verdere toekomst van BluePrint Automation ingeluid.

BluePrint Automation B.V. is een toonaangevende fabrikant van verpakkingsmachines voor de Food en Non-Food industrie. BluePrint Automation ontwerpt, produceert en installeert complete verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibel verpakte producten in transport- en/of display dozen. Met de overname van Racupack kreeg BPA meer mogelijkheden om de Racupack know-how van carton handling, zoals dozenopzetters- en sluiters en wrap-around case packers, te integreren in de BPA-oplossingen. Met de samenvoeging van de twee bedrijven onder één dak zal deze synergie nog verder resulteren in innovatieve verpakkingsoplossingen.



Met circa 400 medewerkers op productielocaties in Nederland en de VS en eigen verkoop- en service kantoren in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Australië, China en Zuid-Amerika worden jaarlijks wereldwijd honderden BPA en Racupack verpakkingssystemen succesvol geïnstalleerd bij toonaangevende fabrikanten van onder andere bevroren aardappel- en groenteproducten, snacks, zoetwaren, zuivel & ijsproducten, bakkerijproducten, schoonmaakmiddelen, luiers en vochtige reinigingsdoekjes.

Publicatiedatum: