Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De '5 A Day'-campagne ter gelegenheid van het EK voetbal 2016

Maakt AGF Duitsland tot winnaar EK?

Vanaf 10 juni meten 24 elftallen zich weer met elkaar tijden het EK voetbal in Frankrijk. '5 A Day', de door de EU gesubsidieerde groenten- en fruitcampagne, zal hierbij ook van de partij zijn. De voetbalspelers en supporters hebben namelijk vitamines en andere waardevolle voedingsstoffen nodig om fit aan het EK te beginnen en dit vier weken lang tot aan de eindwedstrijd te blijven. Om groenten en fruit kom je dan niet heen. Dat geldt ook voor het Duitse elftal.

De teamkok: voor groenten- en fruitpower
In de lievelingsrecepten van de Duitse voetbalspelers zijn groenten en fruit vrijwel altijd te vinden. Sterrenkok Holger Stromberg, die sinds de zomer van 2007 de spelers op het gebied van voeding adviseert, zorgt voor evenwichtige, afwisselende kost als onderdeel van het succesrecept van het Duitse elftal.

De fans: In Europa onder de top drie wat betreft groente- en fruitconsumptie
Naast de spelers doen ook de Duitse fans het goed wat betreft de groenten- en fruitconsumptie vergeleken bij andere Europeanen. Zij staan op de derde plaats op de ranglijst van Europese landen waar de groenten- en fruitconsumptie het hoogst is. Frankrijk, waar het EK gehouden wordt, staat bijvoorbeeld slechts op de negende plaats.

3:0 voor Duitsland?
Wedstrijdresultaten kan de '5 A Day'-campagne weliswaar niet voorspellen, maar daarvoor in de plaats wel het resultaat van de groenten- en fruitcheck: op dit gebied is Duitsland goed opgesteld en komt zij tegemoet aan haar favorietenrol. De '5 A Day'-campagne duimt voor het EK 2016 op goede resultaten en raadt voor deze spannende dagen dagelijks vijf porties groenten en fruit aan.

Meer hierover is te vinden op: www.5amtag.de, de Duitse website van de '5 A Day'-campagne.
Publicatiedatum: