Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroeg kersenseizoen British Columbia

Het kersenseizoen van British Columbia gaat dit jaar vroeg van start. Hierdoor komt het dichterbij het seizoen in Washington. 

"Het kersenseizoen begint dit jaar drie weken eerder dan normaal," zegt Bryan Key van Consolidated Fruit Packers. Het milde voorjaarsweer is hier de oorzaak van. In het zuiden van de provincie valt de oogst mogelijk kleiner uit.

"Dit heeft verschillende redenen. Zo waren de temperaturen afgelopen jaar hoog. Ook problemen met de bestuiving tijdens de bloeitijd kunnen aan de kleinere volumes hebben bijgedragen." Maar minder fruit aan de bomen betekent ook dat de kersen dit jaar waarschijnlijk groter van maat zijn.

Concurrentie met Washington
"Het probleem met onze vroege start is dat ons seizoen nu samenvalt met dat van Washington, dat veel grotere volumes heeft. Ook zullen we eerder klaar zijn dan normaal."

"We zouden liever niet concurreren met Washington. Het meest ideale is een verkoopperiode waarin we de enige leverancier zijn. Dat proberen we te realiseren met late rassen."

Voor meer informatie:

Bryan Key
Conslidated Fruit Packers
+1 250 868 1400
Publicatiedatum: