Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburg: teelt vollegrondsaardbeien explodeert

Het 'Gartenbauverband Berlin-Brandenburg' heeft landbouwminister Jörg Vogelsänger in één van haar lidbedrijven uitgenodigd voor de start van het vollegrondsseizoen van aardbeien. Op woensdag 1 juni roept Vogelsänger bij fruitteeltbedrijf Frank Wache op om bijeen te komen: want aardbeien worden door veel bedrijven aangeboden om zelf te plukken.

Minister Jörg Vogelsänger: "In de komende weken kunnen de inwoners van Brandenburg en Berlijn weer helpen op de aardbeienakkers. Wie dit doet krijgt niet alleen de verste aardbeien, maar ook een indruk van het voorjaar in Brandenburg. Brandenburg heeft in de eerste helft van het jaar naast veel seizoen- en oogststarts ook altijd talrijke mogelijkheden voor een vakantie en vrije tijd op het land. De 'Deutsche Zentrale für Tourismus' heeft 2016 uitgeroepen tot het jaar van het natuurtoerisme. Juist in Brandenburg kan men bijzonder intensief het landschap beleven."

Aardbeienoogst in Brandenburg:


De aardbeien uit Brandenburg zouden na de milde winter en warme temperaturen dit jaar weleens in topvorm kunnen zijn. Tot 2012 nam het teeltgebied in de deelstaat af, maar sinds 2013 is er bij aardbeien weer sprake van een positieve areaaltoename. De productiehoeveelheid uit Brandenburg is niet groot genoeg om aan de grote vraag in de regio te kunnen voldoen, waardoor het aanbod wordt aangevuld met aardbeien uit andere delen van Duitsland en het buitenland.
Publicatiedatum: