Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nedato kiest voor Tomra Sorting Solutions

"We zijn voortdurend op zoek naar kwaliteitsverbetering van onze aardappelen. TOMRA Sorting Solutions is een bekend merk onder producenten van Franse frietjes. We hoorden dat het bedrijf in staat is om aardappelen nauwkeurig te selecteren, waardoor goede producten nauwelijks verloren gaan. Dit trok onze aandacht", vertelt directeur Heero Gramsma van Nedato.


"De verwijdering van vreemde materialen, zoals kluiten, stenen, metaal en andere scherpe voorwerpen is belangrijk voor ons, niet alleen voor het verbeteren van onze opbrengst, maar ook voor het minimaliseren van de mechanische schade aan onze kwetsbare aardappelen", vervolgt Heero. "Naast het produceren van een veel schoner aardappelproduct is de handling van de aardappel ook veel soepeler met deze technologie. Alles moet perfect zijn, zeker als de eindgebruiker de consument is."




Voor service en ondersteuning heeft Nedato een onderhoudscontract met TOMRA. Gramsma: "Tomra's service team hielp ons met speciale opleidingen, zodat we onszelf al snel kunnen bedruipen."




Voor service en ondersteuning heeft Nedato een onderhoudscontract met TOMRA. Gramsma: "Tomra's service team hielp ons met speciale opleidingen, zodat we onszelf al snel kunnen bedruipen."

"In een wereld die kleiner is geworden door digitalisering en met steeds strengere eisen voor traceerbaarheid, voedselveiligheid en duurzaamheid, moeten we voortdurend aan de snel veranderende eisen van de consument en het bedrijfsleven voldoen. Dat is de reden waarom Nedato blijft vasthouden aan haar principes. Streef naar innovatie en respecteer de natuur en behoeften van de telers, als wel van de markt", concludeert Gramsma.


Nedato exporteert vooral naar de Europese Unie en het Midden-Oosten. Jaarlijks lever het bedrijf 400.000 ton aardappelen aan de retail, horeca, food service-bedrijven en groothandels, alsmede verpakking en verwerking, met 250.000 ton die rechtstreeks naar producenten van Franse frietjes gaan. Nedato exporteert verschillende aardappelrassen: witte en rode, aardappelen met gele vleeskleur, wasachtige of melige, ongewassen, nagenoeg vrij van grond of helemaal gewassen, groot of klein.


Nedato produceert al meer dan 50 jaar aardappelen in samenwerking met 500 telers voor klanten over de hele wereld. Nedato is een duurzame, klantgerichte en coƶperatieve organisatie die jaarlijks 250.000 ton aardappelen aan de verwerkende sector in Nederland, Belgiƫ en Duitsland afzet en ongeveer 100.000 ton verpakt in verschillende pakketten voor de binnenlandse markt en export.

Voor meer informatie:
TOMRA Sorting Food EMEA
Tel: +32 16 396 396
Fax: +32 16 396 390
Publicatiedatum: