Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage nieuw pand Frankort&Koning

Tholen - Bijna een jaar geleden werd de 'Ground Breaking Barbecue' gehouden ter gelegenheid van de start van de bouw van het nieuwe pand van Frankort & Koning. Inmiddels is het 17.000 m2 grote logistiek centrum al enkele maanden up en running. AGF.nl maakte een fotoreportage van het nieuwe pand, dat gerealiseerd werd door Groep Heylen."In het weekend van 20 februari is het overgrote deel van het oude kantoor verhuisd, dus dat is ongelofelijk snel gegaan", blikt Martijn van den Berg van Frankort&Koning, terug. "Uiteindelijk is de overgang voor het loodspersoneel het grootste geweest. Zij moesten tenslotte wennen aan de nieuwe routing van het pand."



Focus bij de realisatie van het nieuw pand was om de afdelingen zoveel mogelijk in één kantoorruimte onder te brengen. Diverse ruimtes zijn multifunctioneel ingericht en dus naar wens te gebruiken als flexibele werkplek of spreekkamer. Door middel van vingerscan kan het personeel de verschillende ruimtes binnenkomen en chauffeurs ontvangen een code om in de voor hen relevante ruimtes in te loggen. "Het systeem werkt perfect en zorgt voor een optimale monitoring en beveiliging van de aanwezige mensen", vertelt Martijn.



Hoewel de oppervlakte niet eens zoveel groter is dan het vorige pand, zit de uitbreiding met name in de hoogte van het pand. De stellingen reiken drie hoog en leveren maar liefst 5.000 palletplaatsen op. De stellingen en trolly's zijn aangepast op de toenemende volumestromen importfruit die door het warehouse gaan. Evenals in het vorige pand heeft het commerciële team uitzicht op de loods. Ondanks dat er veel personen in een ruimte werken, zorgen de isolatie in het plafond en de vloer voor een optimaal werkklimaat.


Directie Frankort&Koning: Leon van den Hombergh, Erik Bongaerts en Paul van de Kruijs

De koelinstallatie bestaat uit een Geerlofs 1,5MW ammoniak-CO2 koelsysteem met op maat geprogrammeerde regeltechniek. De geavanceerde temperatuur en RV regeling zorgt voor optimale condities in de loods. Door het koelsysteem te laten communiceren met logistieke data kan een zone afgestemd worden op het product dat gaat komen.



"We hebben uiteraard ook de vestiging op een locatie elders overwogen, maar die voordelen wogen niet tegen Fresh Park Venlo op, als hotspot voor food en fresh logistiek", vervolgt Martijn.

Klik hier voor de fotoreportage