Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gote vraag naar Australisch citrus vanuit Japan en China"

"De Navels zullen vroeg zijn wegens een extreem hete zomer, maar het droge weer is nu afgelopen. We hadden een paar weken geleden 40mm neerslag wat zou moeten helpen om de grootte van het fruit toe te laten nemen. Er is nog geen vorst geweest, maar wat goede temperatuurwisselingen zouden fijn zijn om het fruit wat meer te kleuren."

De citrusoogst van Victoria in Australië lijkt volgens Richard Byllaardt van Seven Fields overeen te komen met die van vorig jaar.



Eerst werden op 11 mei de Navelina's geplukt. Maar dit gebeurde in kleine volumes. Het grootste deel van de oogst vindt afhankelijk van het weer over 2 tot 3 weken plaats.

In het algemeen zouden de volumes overeen moeten komen met vorig jaar. Er zal waarschijnlijk iets minder sprake zijn van Navel-sinaasappelen en iets meer van mandarijnen, maar de opbrengsten zijn over de hele regio erg inconsistent.

Klik hier voor meer informatie en een fotoverslag

Seven Fields gaat ongeveer 200 containers aan Navels en Honey Murcotts exporteren naar China en Japan. Het bedrijf zal ook aan de VS, de EU, Canada, Nieuw-Zeeland en andere Zuid-Oost-Aziatische landen leveren. Daarnaast levert het bedrijf aan de binnenlandse markt.

"Er is een enorme vraag vanuit Japan en China. Als we het beschikbaar hadden, zouden we veel meer fruit daarnaartoe kunnen sturen," zegt Richard.



De lokale citrusteelt in de VS valt dit seizoen laat, waardoor het Australische fruit pas vroeg in juli tot laat in september op die markt zal komen.

Seven Fields investeert veel om fruit van topkwaliteit te verkrijgen. Volgens Richard investeert zijn bedrijf meer dan andere Australische telers en herkennen zijn klanten die kwaliteit. De teeltomstandigheden en bodemsoorten in de Mildura-regio lijken veel op die van Zuid-Californië en Israël, waar ook fruit van topklasse wordt geteeld. 

Een van deze investeringen komt neer op gaas. "Het is een grote investering, maar we krijgen hogere volumes. Met gaas is dit 80% meer in plaats van de normale 60%, dus het verdient zich snel terug."



Seven Fields heeft dit jaar ook alle bossen in zijn regio gekocht voor bloedsinaasappelen, omdat hier een grote vraag naar is in de VS, het Verenigd Koninkrijk en China. 

Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in een modern magazijn, dat drie jaar geleden is gebouwd door MAF Roda en geldt als een van de meest geavanceerde faciliteiten van het zuidelijk halfrond. Het geheel van de faciliteiten kan beheerd worden met slechts vijf man.


Australische telers hebben momenteel veel te maken met hoge arbeidskosten. De toeristenbelasting die de huidige overheid wil introduceren is een bron van zorgen, omdat backpackers een belangrijke bron van arbeidskrachten zijn. Een andere zorgenpost is de watervoorraad, omdat water steeds duurder wordt.

Het lijkt erop dat alleen gewassen kunnen worden geteeld die een goede omzet op de markt kunnen genereren. Het grootste slachtoffer van deze trend is de wijndruiventeelt. De omzet voor telers is lager dan de kosten voor de productie hiervan. In de hele regio liggen wijnranken te verpieteren of worden ze verwijderd om plaats te maken voor de aanplanting van citrus en consumptiedruiven.

Voor meer informatie:
Richard Byllaardt
Sevenfields
Phone: +61 3 5002 0502
E-mail: Richard.Byllaardt@sevenfields.com.au
Website: www.sevenfields.com.au
Publicatiedatum: