Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reitangruppen verkoopt aandeel van 5% in Axfood

Amazon Fresh breidt uit in VK

Kroger's huismerk Simple Truth succesvol bij consument
Het biologische huismerk van de Amerikaanse keten Kroger, Simple Truth, is razendsnel geaccepteerd door de consument. Volgens Kroger-CFO Mike Schlotman heeft het merk in slechts vier jaar tijd een reputatie van hoge kwaliteit gekregen onder consumenten.
Klik hier om verder te lezen op bizjournals.com

VS: Weis neemt 5 Mars vestigingen over
Weis Markets heeft onlangs een overeenkomst afgesloten met Mars Super Markets over de overname van vijf winkels in Baltimore County, te Maryland. Twee van de winkels bevinden zich in Dundalk, terwijl de overige drie in Essex, Arbutus en Carney staan. Zodra de ovoername is voltooid zal Weis Markets in totaal negen winkels in Baltimore County in bedrijv hebben, waarmee effectief de aanwezigheid van de keten verdubbeld wordt. (supermarketnews.com)

Amazon Fresh breidt uit in VS en VK
Amazon is van plan om zijn bezorgingsdienst Fresh dit jaar uit te breiden naar nieuwe regio's, zoals Boston in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Het is 18 maanden geleden dat Amazon Fresh in een nieuwe stad werd gelanceerd, hoewel bronnen zeggen dat Amazon vorig jaar al met Fresh wilde beginnen in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet duidelijk waarom deze lancering moest worden uitgesteld, maar er wordt gespeculeerd dat dit te maken had met een overeenkomst met de Britse supermarktketen Morrisons.
Klik hier om verder te lezen.

Zuid-Afrika: Shoprite investeert in retail in Angola
Shoprite is van plan om $572 miljoen (€513,2 miljoen) te investeren in nieuwe supermarkten en business units in Angola. Shoprite is de grootste supermarktketen van Afrika en wil uitbreiden markten ten zuiden van de Sahara. Ook zal de keten zijn bestaande vestigingen in Angola moderniseren. (Bloomberg)

Publix en H-E-B bovenaan in Temkin's top 2016 
Er is onder 10.000 consumenten een enquête gehouden over wat zij de beste supermarkten vinden. Uit de ranglijst die op basis hiervan is opgesteld blijkt dat de ketens Publix en H-E-B de hoogste waardering krijgen. De jaarlijkse ranglijst is gepubliceerd onder de naam 2016 Temkin Experience Ratings en ziet er als volgt uit: 
  1. Publix (81%);
  2. H-E-B (79%);
  3. Kroger (78%) en Save-a-Lot (78%);
  4. Wegmans (77%);
  5. Aldi (76%);
  6. Food Lion (75%);
  7. ShopRite (75%);
  8. Giant Eagle (75%);
  9. Wawa Food Markets (74%);
  10. Hy-Vee (74%);
  11. Winn-Dixie (74%);
  12. Trader Joe's (74%);
  13. Hannaford (73%);
  14. Piggly Wiggly (72%);
  15. Albertsons (69%);
  16. Stop & Shop (69%);
  17. Safeway (69%);
  18. Whole Foods (68%); 
  19. Vons (63%).
Aandelenkoers Marks & Spencer daalt 
De aandelenkoers van de winkelketen Marks & Spencer heeft zijn zwaarste daling gehad in zeven jaar. De reden hiervoor is het hervormingsplan van directeur Steve Rowe om de kledingzaken van M&S weer succesvol te maken. Investeerders zijn bang dat deze plannen negatief zullen zijn voor de winst op de korte termijn en dat de plannen bepaalde belangrijke aspecten niet aanpakt. Wat de voedingsmiddelentak van M&S betreft is het bedrijf van plan om zijn succesvolle Simply Food-buurtwinkelketen uit te breiden. M&S wil met maart 2017 250 winkels openen en wil in de komende twee fiscale jaren 100 winkels per jaar toevoegen. (esmmagazine.com)

Zweden: Reitangruppen verkoopt aandeel van 5% in Axfood
Reitangruppen heeft Nordea opgedragen om zijn aandeel van 5% in de Zweedse keten Axfood te verkopen. De bank moet zoeken naar mogelijkheden voor de overdracht van dit aandeel, terwijl Reitangruppen een aandeel heeft van in totaal 12,3%. De retailer heeft aangegeven in de komende 90 dagen niet nog meer aandelen van de hand te doen. (esmmagazine.com)

Franse mededingingsautoriteit onderzoekt overeenkomst Auchan en Systeme U
De Franse mededingingsautoriteit doet een uitvoerig onderzoek om te zien of een overeenkomst tussen Systeme U en Auchan de regels voor concurrentie overtreden. Een vooronderzoek liet zien dat de overeenkomst een impact kan hebben op zowel de levering van voedingsmiddelen en consumentengoederen als de distributiemarkten. De overeenkomst tussen de vijfde en zesde grootste supermarktketens van Frankrijk draait voornamelijk om samenwerking op het gebied van inkopen. Hierdoor hebben Auchan en Systeme U samen meer gewicht in het onderhandelen met leveranciers. Ook is er in de overeenkomst sprake van het ruilen van winkels om de efficiëntie van beide ketens te vergroten. (Reuters)

Ierland: Vaste werknemers Tesco staken
Er wordt in ongeveer 70 Tesco-vestigingen in Ierland gestaakt. Dit is naar aanleiding van het stuklopen van het overleg tussen Tesco en de vakbond Mandate. Dit overleg tussen de twee partijen ging over de veranderingen in de werkomstandigheden van ongeveer 300 vaste werknemers. Tesco heeft in Ierland in totaal 14.500 werknemers in dienst. (esmmagazine.com)

Australië: Coles verlaagt prijs van bananen
De Australische supermarktketen Coles heeft in New South Wales de prijs van bananen verlaagt tot slechts AU$1 (€0,65) per kilo. De reden hiervoor is het overschot in de markt. De lage prijs geldt alleen deze week. (dailytelegraph.com.au)

VK: Tesco introduceert bloemkool- en champignonsteaks
Op 30 mei introduceert Tesco de allereerste Britse bloemkool- en champignonnensteaks voor op de barbecue. Tesco speelt hiermee in op de trend voor meer behoefte aan vegetarische producten. In het afgelopen jaar steeg bij Tesco de omzet van bevroren vegetarische kant-en-klaarmaaltijden met bijna 20%. 

Italië: Conad Adriatico opent met 2017 63 nieuwe vestigingen
De Italiaanse lokale retailer Conad Adriatico gaat eind 2017 €32 miljoen investeren voor uitbreiding, promotieactiviteiten en het ondersteunen van de lokale teelt. Als onderdeel van de plannen voor 2015-2017 gaat de keten 63 nieuwe vestigingen openen in de Italiaanse regio's Marche, Abruzzo, Molise, Puglia en Basilicata. Ook worden er winkels geopend bij twee pompstationketens. In 2016 worden er 17 nieuwe supermarkten geopend. In 2015 had Conad Adriatico een jaarlijkse omzetgroei van 4% tot €962,8 miljoen. de netto winst van dat jaar kwam neer op €4,7 miljoen. (esmmagazine.com

VS: Big Y beloont telers 
De partners van de Local Farmer Awards, de Harold Grinspoon Charitable Foundation en Big Y hebben 47 lokale telers in de omgeving van de Berkshires tot de Pioneer Valley beloond met elk $2.500 (€2.243) voor het verbeteren van de infrastructuur van hun teeltbedrijven. (masslive.com)
Publicatiedatum: