Reden voedselverspilling: efficiënte koudeketen ontbreekt
Vers van boerderij tot winkel
De belangrijkste reden voor voedselverspilling is dat een (efficiƫnte) koudeketen ontbreekt. Koeling is de beste technologie om de voedselveiligheid van bederfelijke etenswaren te kunnen garanderen en de houdbaarheid ervan te verlengen. De implementatie of verbetering van de koudeketen is dus de sleutel. Het omvat zeecontainer-, truck-, trailer- en food retailkoeling en houdt voedsel vers voor een veilige consumptie.
The Age of Food Efficiency
De afgelopen 20 jaar beleefden we de 'Age of Energy Efficiency'. Door energie efficiƫnter te distribueren en te gebruiken, vond de verstedelijking duurzamer plaats. Nu is het tijd voor de 'Age of Food Efficiency'. Er ligt een kans om de voedselcapaciteit uit te breiden met behulp van een verbeterde 'groene' koudeketen. Op basis van de bestaande voedselproductie kunnen 10 miljard mensen worden gevoed. Dat is iedereen die nu op aarde leeft en iedereen die er nog tot 2050 bijkomt. Daarmee voorkomen we dat er meer moet worden geproduceerd met alle nadelige effecten van de uitstoot voor het milieu.
Bron:
www.koudeenluchtbehandeling.nl/general/reden-voedselverspilling-ontbreken-van-efficiente-koudeketen-64214