Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reden voedselverspilling: efficiënte koudeketen ontbreekt

Wist u dat meer dan 33 procent van al het voedsel dat elk jaar wereldwijd wordt geproduceerd nooit wordt gegeten? En dat meer dan 50 procent van dit verspilde eten langer houdbaar zou zijn als gebruik werd gemaakt van een betere, gesloten koude keten? De realiteit is dat amper 10 procent van alle bederfelijke voedingsmiddelen ter wereld gekoeld wordt bewaard. Er ligt dus een kans om voedselverspilling tegen te gaan, en daarmee de uitstoot van broeikasgassen die hiermee gepaard gaat.

Vers van boerderij tot winkel

De belangrijkste reden voor voedselverspilling is dat een (efficiƫnte) koudeketen ontbreekt. Koeling is de beste technologie om de voedselveiligheid van bederfelijke etenswaren te kunnen garanderen en de houdbaarheid ervan te verlengen. De implementatie of verbetering van de koudeketen is dus de sleutel. Het omvat zeecontainer-, truck-, trailer- en food retailkoeling en houdt voedsel vers voor een veilige consumptie.



The Age of Food Efficiency
De afgelopen 20 jaar beleefden we de 'Age of Energy Efficiency'. Door energie efficiƫnter te distribueren en te gebruiken, vond de verstedelijking duurzamer plaats. Nu is het tijd voor de 'Age of Food Efficiency'. Er ligt een kans om de voedselcapaciteit uit te breiden met behulp van een verbeterde 'groene' koudeketen. Op basis van de bestaande voedselproductie kunnen 10 miljard mensen worden gevoed. Dat is iedereen die nu op aarde leeft en iedereen die er nog tot 2050 bijkomt. Daarmee voorkomen we dat er meer moet worden geproduceerd met alle nadelige effecten van de uitstoot voor het milieu.

Bron:
www.koudeenluchtbehandeling.nl/general/reden-voedselverspilling-ontbreken-van-efficiente-koudeketen-64214
Publicatiedatum: