Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MFC-Event, vakbeurs voor voedingsindustrie

Voor het realiseren van meer omzet is werkelijk contact een waardevolle toevoeging. Dat kan tijdens MFC-Event, een vakbeurs voor de voedingsindustrie in met name Nederland en Vlaanderen. MFC-Event wordt dit jaar voor de derde keer gehouden, maar is in meerdere opzichten anders dan de vorige edities.

Busser&tenHove, uitgever van de vakbladen Meat&Co. en Top&Vers en organisator van MFC-Event, heeft sinds 1 januari jl. een nieuwe eigenaar. Dit betekent andere keuzes, ook voor de organisatie van het MFC-Event. Eigenaar Heidi Copray: "Vorig jaar heb ik het MFC-Event bezocht en wat mij opviel, was het hoge gehalte aan aanbieders van machines en procesapparatuur. Logisch natuurlijk, tijdens een industriële vakbeurs. Desalniettemin streven we ernaar om daarnaast ook andere aanbieders waar je als producent mee te maken hebt of kunt krijgen te interesseren voor de beursvloer. En dat lijkt te lukken."

Beursvloer
Op MFC-Event 2016 zijn er dit jaar meerdere aanbieders van ingrediënten en zijn ook partijen uit de architectuur, bouw en huisvesting aanwezig. Verder natuurlijk ook procesapparatuur, afwatering, desinfectie en hygiëne, soft- en hardware, meet- en weegapparatuur, verpakkingen en meer.
Copray: "Wat mij ook opviel, was het ons-kent-ons gehalte tussen zowel bezoekers als exposanten. Netwerken en real time contact zijn en blijven belangrijk in het zakendoen. Net zoals kennis delen. Daarom leggen we in de communicatie over het MFC-Event meer nadruk op dat specifieke element van het event. MFC-Event is echt een netwerk- en kennisevent. Met een goede beursvloer."

Kennis moet je delen
Gebleven is dus het lezingenprogramma rondom een thema. Voor MFC-2016 is gekozen voor het veelomvattende thema 'Voedselveiligheid en hygiëne'. Copray: "Denk daarbij even niet aan de listeria bacterie. Wij weten hoe belangrijk informatie hierover is, maar daarvoor kan de producent op meerdere plaatsen terecht. Zoals op onze beursvloer. Wij hebben gekeken naar de invloeden die een geslaagde of minder geslaagde voedselveiligheid of hygiëne op de onderneming kunnen hebben. We gaan het dus niet hebben over recalls, maar wel over de kosten van de imagoschade die daaruit voortkomen. Een ander mogelijk onderwerp: waar kijkt een financier naar bij de beoordeling van een investeringslening en in hoeverre wordt gekeken naar de kwaliteit van de productie? Fraude en terrorisme kunnen voedselonveiligheid veroorzaken. Welke kennis gaat ons helpen? Ook de productiezijde van de onderneming komt tijdens het lezingenprogramma aan bod. Wat is een digitale fabriek en wat kan dat betekenen voor de voedselveiligheid en traceability? Waarom gaan supermarkten dieper de keten in en wat betekent dat voor de producent? Kennis moet je delen, daarvan worden we allemaal beter. Met ons lezingenprogramma bieden wij een interessant lezingenprogramma aan zowel de financieel bestuurlijk als de operationeel bestuurder of manager."

MFC-Trophy
Terugkerend onderdeel van het MFC-Event is de Industrial MFC-Trophy, een industriële kwaliteitskeuring van vlees-, vis- en kaasproducten. Paul van Trigt, een deskundige als het gaat om vlees, vleeswaren, worst- en traiteurproducten, is juryvoorzitter en organiseert de productkeuringen. Gekeurd worden worstspecialiteiten, vleeswaren, salades, snacks, traiteur-, vis- en kaasproducten. Een product aanmelden kan via mfc-event.nl/industrial-mfc-trophy.

MFC-Event, facts&figures
Dit jaar wordt MFC-Event voor het eerst gehouden in de centraal gelegen Evenementenhal Gorinchem. De beurs is geopend op maandag 19 september van 11.00 tot 21.00 uur en op dinsdag 20 september van 11.00 tot 18.00 uur. Op beide dagen is er een (deels gelijk) lezingenprogramma. Op dezelfde beursvloer treft de bezoeker ook Vis Compleet aan, een vakbeurs voor de vissector.
MFC-Event kenmerkt zich door een hoog netwerkgehalte met ruimte voor goede gesprekken en wordt hierom ook door bezoekers gewaardeerd. Toegang, parkeren en eten en drinken zijn gratis.

Aanmelden als bezoeker kan via www.mfc-event.nl

Publicatiedatum: