Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Valckenier:

"Spaanse blauwe bessen waren niet overdreven duur"

Tholen - Bijna al het binnenlandse zachtfruit is aanwezig op de markt, alleen de blauwe bessen komen later. Frank Valckenier uit Brussel heeft het volledige Belgische zachtfruitassortiment en wacht nog op de blauwe bessen. "Ik heb al wat rondgekeken, maar het zal nog een tweetal weken duren vooraleer deze op de markt komen. Momenteel werken we nog met Spaanse."



Blauwe bessen

Hij geeft aan dat ze niet mogen klagen over het Spaanse seizoen. "De Spaanse blauwe bessen zijn niet overdreven duur geweest, het was vrij gemiddeld. Er werd tussen de 1,20 en 1,50 voor gegeven en dit is ook van de redenen waardoor de verkoop vrij vlot verliep. Vandaag was de prijs 1,60." De handelaar merkt dat de verkoop van zachtfruit in de winter jaarlijks stijgt. Zowel blauwe bessen, frambozen als bramen zitten in de lift. Ik vind het daarom belangrijk om altijd goede kwaliteit in te kopen en zoek het beste op. Dat weet ons cliƫnteel ook." Over de maand mei is de handelaar te spreken als het gaat om de verkoop. "Dit is een prima maand geweest voor de handel in zachtfruit."



Frambozen
De Belgische frambozen lopen lekker. "Hiermee zijn we dik twee weken bezig en tot nu toe zijn ze goed aan de prijs. In het begin lagen ze rond de drie euro en er is zelfs rond Moederdag een piek geweest van 3,50. Momenteel is de dagprijs 2,50 en dat is netjes voor de tijd van het jaar." Hij geeft aan dat er soms ook nog Spaanse frambozen op de markt te vinden zijn. "Ik ben er ondertussen mee gestopt. Het prijsverschil tussen de Spaanse en Belgische is trouwens niet zo groot nu."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +32 475-682125

Magazijn Mabru
Quai des Usines 22-23 Halle E
Tel: +32- (0)2 241 50 54
www.mabru.be