Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland meest concurrerende appelland ter wereld

Uit de 33 belangrijkste appel producerende landen is Nieuw-Zeeland als meest concurrerend gekozen in het World Apple Report. Nieuw-Zeeland is daarmee Chili en de Verenigde Staten, de nummers twee en drie, voorbij gestreefd. De appelproductie in Nieuw-Zeeland groeit de laatste jaren sterk met als doel in 2022 een export van 1 miljard dollar te realiseren.

Het land verwacht in 2016 351.000 ton appels te exporteren. Dat is 5 procent meer dan afgelopen jaar toen de export 334.000 ton bedroeg. Het hardfruitareaal steeg dit jaar met 3 procent naar 9.117 hectare. 95 procent daarvan is ingeplant met appels, het overige deel met peer. Voor export zijn de belangrijkste rassen: Royal Gala (120.000 ton), Braeburn (61.000 ton), Jazz (35.000 ton), Pacific-rassen (32.000 ton), Fuji (32.000 ton) en Pink Lady (24.000 ton). De perenproductie is stabiel: dit jaar wordt circa 4.000 ton geƫxporteerd.

Bij de verkiezing door het World Apple Report is niet alleen naar productie en teeltomstandigheden gekeken, maar zijn ook factoren als ondersteuningsmaatregelen door de overheid, economisch- en politiek klimaat en marktomstandigheden mee gewogen. Pluspunten van Nieuw-Zeeland zijn onder andere de focus op de ontwikkeling van nieuwe, exclusieve appelrassen die voor premiumprijzen worden verkocht op internationale markten.

Bron: NFO

Publicatiedatum: