Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruitmarkt Frankrijk groeit

Voorheen leek de Franse consument geen bijzondere belangstelling voor blauwe bessen te hebben. Recente promotiecampagnes door zachtfruit leveranciers hebben de afzet echter doen stijgen. Desondanks blijft de vraag achter bij die van overige Europese landen. De Franse zachtfruitsector hoopt hier de komende jaren verandering in te brengen door promotiecampagnes.

Stephane Decourcelle van Les Fruits Rouges legt uit dat het bedrijf dankzij informatiecampagnes zijn afzet vorig jaar verdubbeld heeft. "De lage consumptie in het verleden is te verklaren door een gebrek aan kennis over het product bij de consument." De huidige volumes blauwe bessen zijn afkomstig uit Spanje, waar de productie momenteel in volle gang is."

"Het Nederlandse seizoen voor rode bessen sluiten we nu af, waarna we bessen uit Chili importeren. Over een paar dagen start de import vanuit Portugal," vervolgt Decourcelle. "De markt voor rode bessen is goed met prijzen tot wel €17 per kilo."

De vraag naar aardbeien vlakte na Pasen aanzienlijk af. Er was een overvloedige aanvoer maar de vraag bleef hierbij achter, wat deels te wijten is aan de ongunstige weersomstandigheden. Als gevolg van diezelfde weersomstandigheden is de productie nu echter ook afgenomen, waardoor het evenwicht op de markt zich de komende weken zal herstellen. Decourcelle verwacht ook betere prijzen.

Les Fruits Rouges koopt zijn aardbeien zowel in Frankrijk zelf als in het buitenland. Het bedrijf bezit meerdere kassen in het land om het aardbeienseizoen zoveel mogelijk te verlengen. In Marokko beschikt Les Fruits Rouges over een aardbeienareaal van 80 hectare. Het bedrijf werkt hier eveneens samen met zelfstandige aardbeientelers.

"We moeten dagelijks een vast volume reserveren voor onze retailklanten," legt Decourcelle uit. "Om dit te kunnen garanderen, vindt de productie grotendeels plaats in kassen." De beste producten zijn bestemd voor de markt en de tweede keus producten worden verkocht aan de verwerkende industrie. De prijzen van zachtfruit op de markt liggen drie maal hoger dan die van diepvries- of fabrieksfruit.

Bezoek www.fruitsrougesandco.com voor meer informatie
Publicatiedatum: