Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar Kärnten: de eerste lokale groenten in het schap

De eerste groenten uit eigen land zijn een feit in Oostenrijk. De rode radijsjes en bosuien van 'Kärntner Gemüseland' bijvoorbeeld. Deze zijn in de afgelopen 8 tot 12 weken op de akkers gegroeid en vormen een culinair highlight in iedere keuken.

"Spar is op het gebied van groenten en fruit sterk met Oostenrijk verbonden", benadrukt Paul Bacher, topman van Spar Kärnten en Oost-Tirol. "We zijn een betrouwbare partner van de regionale land- en tuinbouwsector en helpen mee de toegevoegde waarde hier in Kärnten te handhaven en arbeidsplaatsen in de agrarische sector te behouden en veilig te stellen."

Naast Kärntner Gemüseland, dat naast radijsjes en bosui ook nog ijsbergsla, kropsla, wortelen, venkel, selderij, kool en komkommers aanbiedt, voorzien nog veel meer lokale producenten Spar van groentenspecialiteiten. "Zo levert Wolfgang Lerchster zijn slaspecialiteiten, de familie Markut haar heerlijke aardappelen, Kärntner Champignonzucht zijn champignons en Kammerhof zijn asperges om slechts enkele bedrijven te noemen. Alles voorzien van het predicaat: "geteeld in Kärnten".

Absoluut vers: net als uit de eigen tuin

Lokale groenten zijn ook goed voor het milieu, want door de korte transportafstanden wordt de ecologische voetafdruk tot op een minimum beperkt.

"Korte transportafstanden betekenen ook absolute versheid", weet Paul Bacher en noemt als voorbeeld 'Kärntner Gemüseland': "De groenten worden om 6 uur op de akker geoogst, enkele kilometers naar het Spar-centrum in Maria Saal vervoerd, waar deze om ca. 10 uur arriveren en vervolgens al vanaf 13.45 uur in de Spar-supermarkten kunnen zijn. Sneller kan het eigenlijk niet meer".


Voor verdere informatie:

Spar Oostenrijk
Tel: +43-0810/111 555
Europastraße 3
5015 Salzburg
Oostenrijk
office@spar.at
Publicatiedatum: