Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester slaat eerste paal nieuwbouw Wellwaij Belting



Wellwaij Belting gaat haar bestaande bedrijfspand aan de Bordwalserstraat 6 in Wormer uitbreiden met 2500m². Zaterdagmiddag 28 mei zal burgemeester Peter Tange om 16.00uur in aanwezigheid van alle medewerkers de eerste paal van het nieuwe pand de grond in slaan.



Uitbreiding
Sinds 1993 ontwikkelt Wellwaij Belting kunststof transport- en procesbanden voor machinefabrieken in verschillende branches. Het bedrijf biedt tegenwoordig werk aan ca. 60 mensen, vrijwel allemaal afkomstig uit de regio. "De uitbreiding is nodig omdat de huidige capaciteit van 5.000m niet meer toereikend is. Wellwaij Belting is al een aantal jaren sterk groeiende en het ziet er naar uit dat deze lijn aanhoudt. 60 werknemers en zo'n 20 verschillende machines. Het is gewoon erg krap" laat productiemanager Edwin Rietveld zien. Daarom hebben we besloten uit te breiden zodat we de capaciteit voor de aankomende jaren geborgd hebben." Medio juni begint bouwbedrijf Vet met de werkzaamheden.



Wellwaij Belting: een écht Zaans bedrijf
Wellwaij Belting levert kunststof transportbanden aan machinebouwers in Nederland, maar ook aan bedrijven in het buitenland waaronder Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken. De focus ligt hierbij op de land- en tuinbouw, levensmiddelen- en verpakkingsindustrie.



"Wellwaij Belting is een echt Zaans bedrijf" vertelt Hayo Binken, verkoopleider bij Wellwaij Belting. "De meeste medewerkers zijn Zaankanters in hard en nieren, maar ook de herkomst van de kunststof transportband ligt hier in Wormer. In de jaren '50 werden hier de eerste met verf versterkte katoenen transportbanden gemaakt, speciaal voor de firma Verkade. Onze binding met deze regio is dan ook groot en we zijn dan ook erg blij dat we deze prachtige ontwikkeling hier kunnen realiseren."



Het nieuwe pand zal naar verwachting eind 2016 in gebruik worden genomen.

Voor meer informatie:
Wellwaij Belting
Bordwalserstraat 6
1531 RK Wormer
Tel: 075 – 631 39 17
www.wellwaij.com

Publicatiedatum: