Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VIDEO: Bekijk de nieuwste kersenfaciliteit

De nieuwe faciliteit beschikt over een aanzienlijke capaciteit. Per uur kunnen er 15 ton kersen verwerkt worden, een capaciteitstoename van 50%. Bryon McDougall, operationsmanager, legt uit dat de sorteerlijnen van de nieuwe lijnen zeer accuraat zijn. 

Afgelopen seizoen maakte CMI drone-opnames op hun kersenverpakkingsfaciliteit Baker Flats tijdens de piekdagen van het kersenseizoen.


"Het is fascinerend om te zien hoe kersen volgens de nieuwste technieken verpakt worden," vertelt Steve Lutz, marketingdirecteur bij CMI. "We zijn er van overtuigd dat klanten en consumenten zullen genieten van deze beelden. We hebben de opnames van zo dichtbij mogelijk laten filmen zodat onze indrukwekkende verpakkingsfaciliteit goed in beeld wordt gebracht."

"Doordat we deze technologieën inzetten om de kwaliteit te verhogen, lijden retailers minder verlies en haalt de consument een beter product in huis," legt McDougall uit.

De nieuwe kersenfaciliteit vormt het derde onderdeel van CMI's plan om het verpakkingsproces te verbeteren. Eerder werden de faciliteiten in Quincy en Wenatchee uitgerust met nieuwe kersen sorteer- en verpakkingslijnen.

De Baker Flats faciliteit vereist alleen al vanwege zijn enorme oppervlakte van 7.432 m2 een waar leger aan medewerkers. Vanwege de kwetsbaarheid van het fruit worden alle kersen met de hand geplukt. Een ploeg van zo'n dertig geoefende plukkers kan ongeveer een ton kersen per uur plukken. Vanwege de grote capaciteit van de nieuwe faciliteit zijn duizenden plukkers nodig om de sorteer- en verpakkingslijnen draaiende te houden.

"Ons doel is om technologieën toe te passen die ons in staat stellen om onze klanten kwaliteitsproducten te leveren," vertelt McDougall. "We denken dat bereikt te hebben, maar zullen altijd tot het uiterste blijven gaan om onze kwaliteit nog verder te verbeteren."



De CMI-kersen uit Washington komen vanaf 1 juni op de markt, de afzet bereikt zijn piekperiode tussen half juni en begin juli.


Voor meer informatie:
Katharine Grove, Marketing Specialist
CMI
Tel: 509-888-3427, or 509-885-0444 
Fax: 509-888-3418
Publicatiedatum: