Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servië: Slecht weer domper voor vroege aardbeienoogst

In Servië, hebben regen en kou hebben een domper op het vroege aardbeienseizoen gezet. De aardbeienteelt vindt in de vollegrond plaats en de huidige neerslag veroorzaakt problemen met de kwaliteit. De ongewoon koude omstandigheden van het voorgaande weekend, waarbij de temperatuur onder de tien graden daalde, hebben hier eveneens aan bijgedragen. De temperaturen zijn echter weer aan het stijgen en Nenad Toncic, directeur van Frigonais, verwacht niet dat andere fruit nadeel heeft ondervonden van het weer.


Frigonais teelt en verwerkt aardbeien, kersen, pruimen, frambozen, bramen en appelen. Zij produceren zowel diepvriesfruit als puree, jam en vruchtenyoghurt.

Het bedrijf exporteert naar Italië, Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa. Omdat Frigonais bewerkte producten levert, exporteert het bedrijf ook naar Rusland.



"Het is soms een hele uitdaging om zaken te doen met Rusland. Dit seizoen verlopen de zaken uitstekend vanwege de huidige situatie. Rusland heeft de neiging Servische producten te importeren wanneer de zaken hier goed gaan. Als de markt hier slechter is, importeren ze veelal Poolse producten," licht Toncic toe.

De totale jaarlijkse productie bedraagt 7000 tot 8000 ton met een gemiddelde jaarlijkse exportwaarde van rond de 5 miljoen.


Voor meer informatie:Nenad Toncic Frigonais
Tel: +38118 / 259-044Fax: +38118/ 259-045Email: frigonais@gmail.com
www.frigonais.rs
Publicatiedatum: