Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Portugal: Intermarché opent met 2020 63 nieuwe vestigingen / VK: My Local wil winkels sluiten

Spanje: Carrefour onthult nieuw winkelconcept

Duitsland: Coop en Rewe werken samen
Coop eG Kiel en de Duitse retailketen REWE willen in de toekomst meer gaan samenwerken. Er wordt onder andere gesproken over een joint venture. Coop eG is het grootste coöperatief in de Duitse supermarktsector. De onderneming beheert ongeveer 200 Sky-vestigingen. (kn-online.de)

Aandelen Walmart stijgen met 9,6%

De aandelen van Walmart zijn gestegen met 9,6% dankzij de resultaten van het eerste kwartaal. Deze resultaten waren beter dan verwacht, met een stijging in de vergelijkbare winkelomzet van 1%. Analisten waren uitgegaan van een toename van 0,5%. De winst kwam neer op $0,98 (€0,87) per aandeel, wat hoger was dan de $0,88 (€0,78) die door de analisten was verwacht. De omzet steeg met 0,9% tot $115,9 miljard (€103,3), terwijl ook hierbij analisten met $113,3 miljard (€101,0 miljard) uit waren gegaan van een lager resultaat. Walmart zei dat alle grote internationale markten een hogere omzet hebben gehad. Met name Canada en Mexico presteerden goed. De enige uitzondering is het Verenigd Koninkrijk, waar de dalende prijzen voor voedingsmiddelen zorgden voor een verminderd resultaat. (esmmagazine.com / usatoday.com

Omzet Asda daalt in eerste kwartaal
Asda heeft melding gemaakt van een daling van 5,7% in de like-for-like-omzet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. De reden hiervoor is volgens de dochteronderneming van Walmart de zware concurrentie. In het vorige kwartaal was ook al sprake van een omzetdaling van 5,8%, wat voor Asda de grootste daling in omzet tot nu toe is geweest. (bbc.com)

Goede prestaties voor Walmex en Walmart Canada
Tien van de elf internationale markten van Walmart hadden een positieve vergelijkbare winkelomzet. Met name Canada en Walmex te Mexico hadden goede resultaten. De vergelijkbare winkelomzet van Walmex was gestegen met 8,6%, terwijl die van Canada steeg met 6,7%. Ook was er sprake van positieve resultaten in de vierde grootste internationale markt van Walmart, China. Hier steeg de vergelijkbare winkelomzet met 1,4%. (igd.com)

Zweden: Coop onderscheiden voor campagne voor misvormd AGF
Coop is benoemd tot de meest duurzame retailketen van het jaar bij de Zweedse Retail Awards van 2016. De onderneming werd geroemd om zijn nieuwe winkelformats met een focus op duurzaamheid en de nieuwe campagne van het bedrijf voor misvormd AGF. De prijsuitreiking voor de retailsector wordt georganiseerd door de Zweedse handelsorganisatie in samenwerking met het vakblad Dagens Handel.

Spanje: Carrefour onthult nieuw winkelconcept
Carrefour heeft een nieuwe Carrefour Express-vestiging geopend in Madrid. Bij de opening omschreef Jesús Bermejo van Carrefour het nieuwe concept als een gastronomische supermarkt. Het bedrijf heeft momenteel drie Carrefour Express-winkels in bedrijf die gebruik maken van dit concept. De vestigingen bevinden zich in de meer welgestelde wijken van Madrid(Ortega y Gaset en Gravina). De winkels hebben onder andere een AGF-sectie met een biologisch segment. (esmmagazine.com)

Zwitserland: Coop benoemt Meier tot communications officer

De Zwitserse supermarktketen heeft Urs Meier benoemd tot zijn nieuwe chef voor communicatie. Hij volgt daarmee Denise Stadler op, die een nieuwe rol binnen het bedrijf zal vervullen. (esmmagazine.com)

Target blijft zich richten op hervormingsplannen
Target heeft melding gemaakt van een tragere groei van zijn vergelijkbare winkelomzet in het eerste kwartaal. IGD kijkt naar de vooruitgang die gemaakt is met het hervormingsplan van de keten.
Klik hier om verder te lezen.

Australië: Supermarktketens ondertekenen veiligheidsaudit
Aldi, Coles, Costco, Metcash (IGA) en Woolworths hebben gezamenlijk de Harmonised Australian Retailer Produce Scheme (HARPS) ondertekend. Met het ondertekenen van deze overeenkomst stemmen de winkelketens in met een gestandaardiseerde veiligheidsaudit. (goodfruitandvegetables.com.au)

Vietnam: Lotte heeft omzetgroei van 30%
Lotte Mart Vietnam heeft in 2015 een jaar-op-jaar omzetgroei gehad van 30% tot VND 5 biljoen (€197,5 miljoen). Momenteel beheert de retailketen 12 vestigingen in het land. Lotte zoekt naar meer mogelijkheden voor fusie en overname om met 2020 60 vestigingen in bedrijf te hebben. Ook wil Lotte zijn aantal aan buurtwinkels uitbreiden en zich meer ontwikkelen op het gebied van e-commerce. In Indonesië gaat Lotte Mart zijn retailactiviteiten uitbreiden naar vijf grote steden. (igd.com)

Smart & Final opent 33 winkels in Californië

Smart & Final heeft in Californië 33 winkels geopend onder zijn Smart & Final Extra!-format. De locaties werden in 2015 overgenomen van de retailketen Haggen. (rebusinessonline.com)


Voormalige Dia-winkels hebben wisselend resultaat voor Carrefour
Carrefour heeft aangegeven dat de prestaties van de vestigingen die het bedrijf in Frankrijk heeft overgenomen van Dia wisselvallig zijn. De verliezen die de vestigingen hebben opgeleverd variëren tussen €50 miljoen en €55 miljoen. (esmmagazine.com)

Maleisië: Lagere netto winst voor Aeon 
De netto winst van Aeon voor het eerste kwartaal tot 31 maart is gedaald met 41,9% tot RM28,7 miljoen (€6,3 miljjoen). Een jaar geleden bedroeg deze winst nog RM49,4 miljoen (€10,8 miljoen). De omzet daalde met 2,84% van RM1,08 miljard (€235,9 miljoen) tot RM1,11 miljard (€242,4 miljard). De redenen voor dit resultaat zijn een lager winstmarge, een stijging in bedrijfskosten, rentekosten en kosten in verband met recentelijk geopende vestigingen. Ook zou het zwakke consumentenvertrouwen een factor zijn. (theedgemarkets.com)

Walmart opent misschien winkelketen in Canada
Volgens retailexpert Keith Howlett van Desjardins gaat Walmart misschien binnenkort een winkelketen openen in Canada. Keith Howlett zegt dat Canada een waarschijnlijke regio voor Walmart is om zijn Neighborhood Market-keten op te zetten.
Klik hier om verder te lezen bij huffingtonpost.ca.

Portugal: Intermarché opent met 2020 63 nieuwe vestigingen
Het Franse Intermarché gaat €200 miljoen investeren in het openen van 63 nieuwe winkels in Portugal. met 2020 moeten deze vestigingen in bedrijf zijn. Ook wordt er geïnvesteerd in 90 pompstations. Het doel van de investering is om het marktaandeel te vergroten van de huidige 9,9% tot 13,5%. Dit jaar nog zal Intermarché 10 nieuwe winkels openen. (esmmagazine.com)

VK: My Local wil winkels sluiten
De buurtwinkelketen My Local wil 24 vestigingen van de hand doen. Minder dan een jaar geleden werd de keten opgericht door de overname van een aantal buurtwinkels van Morrisons. Enkele partijen met interesse in de overname van My Local's winkels zijn the Co-operative group en Sainsbury's. Binnenkort zal de eerste overeenkomst gesloten worden. (igd.com)

VS: Kroger roept bevroren groente terug
Kroger heeft gemengde bevroren biologische groente van het merk Simple Truth teruggeroepen. Het product is misschien verontreinigd met de Listeria-bacterie. Er is vooralsnog geen melding gemaakt van consumenten die door het product ziek zijn geworden. (consumeraffairs.com)

VK: Booker Group heeft positieve jaarsresultaten

De grootste Britse groothandelaar, Booker Group, had ondanks een toegenomen concurrentie binnen de sector op prijs een positief jaar. De totale omzet steeg met 5%, terwijl de netto winst toenam met 9% tot £127,8 miljoen (€166,0 miljoen). De groep nam vorig jaar de Londis en Budgens-ketens over van Musgrave. (esmmagazine.com)


Publicatiedatum: