Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Grootste retailklant verloren'

Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Lonrho Fresh failliet

Het Zuid-Afrikaanse exportbedrijf, Lonrho Fresh, heeft zijn faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft onder meer te lijden gehad van de extreme droogte in het land en bovendien heeft het zijn belangrijkste retailklant verloren. 

Lonrho-voorzitter, Christopher Chambers, legt uit dat ondanks de grote investeringen, het bedrijf in financiƫle nood verkeert en dat er een flinke kapitaalinjectie nodig is om het bedrijf te redden.
 


Pick n Pay
Voormalig Lonrho-werknemer, Donald Yates, vertelt dat de winstmarges op gesneden AGF erg klein zijn, De overheadkosten van Lonrho Fresh daarentegen zijn erg hoog. Bovendien verloor het bedrijf onlangs zijn grootste afnemer, retailer Pick n Pay, goed voor 70% van Lonrho's totale afzet.

Lonrho Fresh verwerkte en distribueerde een grote verscheidenheid aan groente- en fruitsoorten. Desondanks bedroegen de verkopen van Lonrho Fresh slechts 5% van de totale afzet van de Lonrho Groep. 

Volgens Yates is de Lonrho Groep "sterker dan ooit"en wordt alleen Lonhro Fresh afgestoten. 

Faillissement
Yates geeft verder aan dat er een curator zal worden benoemd en dat eventuele doorstartmogelijkheden onderzocht zullen worden.Volgens Yates zou een doorstart de meest gunstige optie zijn omdat het bedrijf zich uitermate goed leent voor herinvestering.

Het nieuws van het faillissement werd bekend gemaakt met de aankondiging dat 49% van de aandelen van de Lonrho Groep in Lonrho Fresh Exports Zimbabwe verkocht zijn aan lokale partner Edwin Moyo.


Publicatiedatum: