Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zerya-certificering voor aardbei Calinda en framboos Kwanza

Special Fruit heeft het initiatief genomen om de aardbei Calinda en de framboos Kwanza, geteeld in Spanje en Portugal, te certificeren met de Zerya-standaard. Dit houdt in dat deze rassen vrij van gewasbeschermingsmiddelen en residuen worden geteeld.

Hiervoor zijn diverse inspanningen gedaan en is geïnvesteerd in de vaardigheden van de technische personeel. Ook hebben ze een nieuwe marketingstrategie ontworpen waardoor de voordelen van de nieuwe Zerya-standaard goed kunnen worden benadrukt.

De eerste doelstellingen zijn behaald en Special Fruit heeft al verschillende bedrijven gecertificeerd. De eerste die werd gecertificeerd is Sunshine Fruits Lda in Portugal, die bij Special Fruit Productions is aangesloten. Daarnaast ook het bedrijf SAT Algaida samen met coöperatie Bonafru, die vorig jaar al gecerticificeerd was en ook het Calinda ras teelt.

Om al deze resultaten te bereiken, organiseert Special Fruit een cerficerings-receptie, waar ze de Zerya certifcaten in ontvangst zullen nemen van de Nederlandse CB KIWA. Dit zal plaatsvinden op 20 mei om 18:00 uur in het Amayonte's National Tourisme Lodge op de Spaans/Portugese grens.

www.specialfruit.be
Publicatiedatum: