Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka en Peter Maffay Stichting zetten zich samen in voor kinderen

Edeka en Peter Maffay met zijn bekende groene draak Tabaluga gaan een overeen komst voor kinderen aan onder het gezamenlijke motto 'Voor een bewuste voedings- en levenswijze'. Daarmee breidt Edeka het reeds bestaande engagement voor kinderen binnen de Edeka Group verder uit. "Een zo competente partner als Edeka aan onze zijde te hebben, betekent motivatie en kracht tegelijkertijd. Allebei ten gunste van kinderen en jongeren. Dat is super!", aldus zanger Peter Maffay. "Verantwoordelijk handelen hoort bij Edeka en onze coöperatieve taak. Dit wordt door de samenwerking met de Peter Maffay Stichting verder uitgebreid", benadrukt Markus Mosa, bestuursvoorzitter van Edeka. "Binnen deze overeenkomst voor kinderen brengen wij vooral onze voedingscompetentie in."


Foto: Edeka en Peter Maffay met zijn bekende groene draak Tabaluga gaan een overeenkomst voor kinderen aan onder het gezamenlijke motto 'Voor een bewuste voedings- en levenswijze'. Bron: Edeka

Edeka zal bovendien ook de 'Schutzräume' van de Peter Maffay Stichting financieel ondersteunen. Dit zijn tijdelijke verblijfplaatsen waar achtergestelde kinderen en jongeren terecht kunnen voor ontspanning, leren en een praatje. De Edeka Stichting bundelt de belangeloze activiteiten van de Edeka Group en maakt kinderen met het initiatief 'Aus Liebe zum Nachwuchs' (Uit liefde voor kinderen) bekend met de onderwerpen gezonde voeding, beweging en milieu. Beproefde modules uit haar projecten 'Gemüsebeete für Kids' (groentebedden voor kids) en 'Mehr bewegen - besser essen' (Meer bewegen - beter eten) worden ingezet voor de Peter Maffay Stichting. Het doel is om de voedingscompetentie van de kinderen die in de 'Schutzräume' komen op speelse wijze te bevorderen en de kinderen verantwoordelijkheid voor het milieu bij te brengen.

Voor verdere informatie:

www.edeka-verbund.de

Peter Maffay Stiftung
Klenzestrasse 1
82327 Tutzing
Tel: 08158 / 9305-0
stiftung@petermaffay.de
Publicatiedatum: