Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wetgeving van kracht op 13 mei 2016

EU-verbod voor citrus behandeld met guazatine

De verordening 'nr 2015/1910' van de Europese Commissie tot vaststelling van nieuwe MRL's voor guazatine is op 13 mei 2016 in werking getreden. Vanaf deze datum moet de limiet ​​0,05 mg/kg bedragen. In de praktijk betekent dit dat het onmogelijk is voor EU-landen om citrus - behandeld met quazatine - te importeren. De wetgeving is al van toepassing op het begin van het zomerseizoen op het zuidelijk halfrond en zal onmiddellijk Zuid-Afrikaanse citrusexporteurs raken en in mindere mate ook de Argentijnse, Uruguayaanse en Chileense.

Zuid-Afrika zal het zwaarst worden getroffen door de verordening. Het land exporteert veel citrus naar de EU. Guazatine wordt gebruikt om het rotten van fruit tegen te gaan. In seizoen 2016 zullen citrusexporteurs van het zuidelijk halfrond worden gedwongen om de kwaliteit van het fruit voorop te stellen of gebruik maken van alternatieve behandelingen.

Volledige rapport lezen? Klik hier.
Publicatiedatum: