Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een té goedkoop product werkt voor de handel ook niet"

Dip tomatenmarkt houdt aan

Tholen - De tuinbouwsector zucht al vroeg in het seizoen. Tomaten gaan weg voor een schijntje en ook bij de rest van de kasgroenten zijn geen spectaculaire prijzen zichtbaar. Voor tomaten kan volgende week bij de veiling een bemiddelingsprijs worden afgesproken van 32 cent per kilo. "Dit was vorig jaar zo'n beetje de laagste prijs voor tomaten", vertelt Jonathan Vandesande van exporteur Weiss. "Het is al vroeg catastrofaal."

Prijsdaling in sla

Voor kassla was het enkele weken heel 'wild'. "Er zijn grote prijsverschillen in vergelijking met enkele weken geleden. Momenteel zitten we tussen de 20 en 30 cent. Vorige week was dat 50 tot 60 cent en die week ervoor gaven ze nog bijna een euro op de veiling. Toen lag de vraag heel hoog." De prijsdaling heeft te maken met de toenemende productie in verschillende Europese landen zoals Duitsland en Italië.

Verdacht?

Voor handelaren is een lage prijs niet automatisch een mooi voordeel. "Ik heb liever een wat duurder product waar vraag naar is, dan tomaten van tien cent waar je niet vanaf raakt", vindt Jonathan. "Een té goedkoop product werkt voor de handel ook niet. Sommige afnemers gaan dan zelfs denken dat het verdacht is. Men betaalt toch liever iets meer voor een schaarser product met hogere prijs."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be