Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid Korea en Noordoostpolder starten aardbeien samenwerking

Een delegatie uit Zuid Korea bracht op 17 mei een bezoek aan de Noordoostpolder. Het gaat om een groep onderzoekers van aardbeienrassen en bestuurders, waaronder de burgemeester van Damyang county. Het doel van het bezoek is het bekrachtigen van een samenwerking tussen twee veredelings programma's in aardbeien.

De uit Ens afkomstige aardbeiveredelaar Flevo Berry gaat intensief samenwerken met Zuid Koreaanse partners. Doelstelling is te komen tot verbeterde rassen voor de wereldmarkt. Hierbij wordt kennis uitgewisseld tussen Zuid Korea en Europa en worden er mensen getraind in veredeling en plantenvermeerdering.


Links Marcel Suiker van Flevo Berry en rechts Choi Hyung sik, burgemeester van Damyang county in Zuid Korea.

De samenwerking start officieel met het tekenen van een overeenkomst. In Zuid Korea is de veredeling van aardbeiplanten een overheidstaak. De overeenkomst wordt dan ook getekend door de heer Choi Hyung sik, burgemeester van Damyang county in Zuid Korea. Bij de ondertekening is ook burgemeester Aucke van der Werff aanwezig.

Flevo Berry staat sinds 2015 op eigen benen. De veredelingsactiviteit is voortgekomen uit de aardbeiplantenkwekerij van Goossens Flevoplant, die 15 jaar geleden startte met een veredelingsprogramma. Flevo Berry heeft met haar rassen in een zeer korte tijd al een stevige positie in de Europese markt weten te verwerven. De focus ligt op goed smakende aardbeien, die van nature al de nodige weerstand hebben tegen verschillende ziekten en plagen. Ook moeten deze goed smakende rassen in alle seizoenen in de winkel kunnen liggen. De rassen uit Zuid Korea spelen daar een belangrijke rol in.
Publicatiedatum: