Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelveredelaar HZPC publiceert Certificaatkoers na Beursdag Mei 2016

Beurswaarde HZPC passeert 100 miljoen euro

De certificaatkoers van HZPC Holland, een bedrijf gespecialiseerd in aardappelveredeling en pootgoedhandel, is na Beursdag Mei 2016 vastgesteld op 136,90 euro. Er zijn deze beursdag 4.765 certificaten verhandeld. HZPC´s directeur Gerard Backx zegt over de nieuwe certificaatkoers: "HZPC heeft 783.725 certificaten uitstaan. Bij de huidige koers is de beurswaarde voor het eerst de 100 miljoen euro overstegen. De eerste certificaten verhandelde HZPC in het boekjaar 1999/2000 tegen een koers van € 24,00. De beurswaarde was toen bijna 19 miljoen euro".

De koers van HZPC steeg wederom met de maximale 10 procent. De certificaatkoers is sinds mei 2010 twaalf maal met de maximale tien procent gestegen - en één maal met ruim negen procent.
 
HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor aangesloten kwekers en pootgoedtelers en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De beursdag wordt door een bank begeleid.


Online beursplatform
Ditmaal is er voor het eerst gewerkt met een nieuw online platform voor de aan- en verkoop van certificaten. Dit online systeem biedt iedere certificaathouder tevens inzicht in de eigen positie. Gerard Backx: "Sinds de samenwerking met een nieuwe externe beurshouder, biedt HZPC zijn nationale en internationale certificaathouders een online portal die goed aansluit bij de wereldwijde organisatie".
 
Koersverloop
De waarde van het Certificaat van Aandeel HZPC wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro. De eerstvolgende beursdag zal plaatsvinden in november 2016.

HZPC-certificaatkoers en –beurswaarde op de halfjaarlijkse beursdag in mei; het uitgekeerde dividend zoals jaarlijks vastgesteld in oktober.

Rendement

Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2015/2016 wordt in de aandeelhoudersvergadering op 6 oktober 2016 vastgesteld. HZPC combineert zijn streven naar een goed rendement op certificaten, met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is.
Publicatiedatum: