Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanbesteding voor duurzame energie op Nieuw Reijerwaard

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is op zoek naar een deskundige onderneming om een duurzaam energiesysteem te realiseren en te exploiteren. Op donderdag 12 mei is de aankondiging van deze aanbesteding en de selectieleidraad op Tenderned (www.tenderned.nl) geplaatst. De aanbestedingsprocedure zal tot eind 2016 in beslag nemen.


 
Meest duurzame agrologistieke bedrijventerrein van Europa

Nieuw Reijerwaard heeft de ambitie om het meest duurzame agrologistieke bedrijventerrein van Europa te worden voor wat betreft de opwekking, distributie en exploitatie van duurzame energie. In de aanbesteding wordt gevraagd een energiesysteem te ontwikkelen dat niet alleen voldoet aan de eisen van deze tijd, maar ook toekomstige innovaties mogelijk maakt. Er wordt ruimte geboden voor tal van duurzame energieoplossingen, bestaande en nieuwe. De ambitie is dat in het gebied zoveel mogelijk energie duurzaam wordt opgewekt en dat daarbij zoveel mogelijk vormen van opwekking worden ingezet. Oplossingen hiervoor zijn zonneweiden op daken, windmolens, biomassacentrales, geothermiebronnen en/of warmte en/of koude-opwekking. Daarbij is het niet de bedoeling dat er alleen duurzame energie wordt geproduceerd voor de bedrijven op het terrein, maar ook voor afnemers daarbuiten.
 
Foodcenter Reijerwaard

Nieuw Reijerwaard is een uitbreiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Hier zijn een groot aantal dienstverlenende bedrijven gevestigd, zoals internationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel.
Foodcenter Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie waar agrologistieke bedrijvigheid geconcentreerd is en waar goede verbindingen zijn.

www.nieuwreijerwaard.eu
Publicatiedatum: