Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Turkije weer een kiwiproject van start

Het gemeentebestuur van Mersin heeft een kiwiteeltproject geïntroduceerd waarbij kiwi's geteeld worden op een trellis hekwerk. Het project zal plaatsvinden in Uzumlu, in het district Erdemli, waar de klimatologische omstandigheden zeer geschikt zijn voor de kiwiteelt.

Door middel van dit project hoopt men minder afhankelijk van import te worden en de teeltmethoden te verbeteren. Omdat kiwiplanten ondersteuning nodig hebben bij de groei, werd een trellissysteem ontwikkeld.

Burhanettin Kocamaz, burgemeester van Mersin, legt uit dat initiatieven voor de teelt van alternatieve gewassen belangrijk zijn. "Vanwege het gunstige klimaat kunnen in Mersin tal van gewassen geteeld worden. Wij werken in onze gemeente dan ook aan ontwikkelingsprojecten om de economische omstandigheden van onze lokale telers te verbeteren. Wij hopen dat dit project een goed rendement op zal leveren."

Bij deze teeltmethode kan irrigatie tot een minimum beperkt blijven en een grote productie behaald worden. In de streek rond Uzumlu worden veel druiven geteeld. Omdat telers problemen ondervinden met het vermarkten van hun druiven, zoeken zij naar alternatieve fruitsoorten.
Publicatiedatum: