Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geerten van Luttikhuizen, HillFresh international:

"Gele smaakmeloen van Itaueira jaarrond verkrijgbaar vanuit Brazilië"

Tholen - HillFresh werkt sinds enige tijd samen met de Braziliaanse CEPI-meloenenproducent Itaueira. "Deze leverancier biedt jaarrond gele meloenen aan vanuit Brazilië met een veel zoetere smaak dan gebruikelijk. Bij Itaueira worden de meloenen langer aan de plant gelaten en pas geplukt als ze rijp zijn waardoor de vruchten een hoger brixgehalte en dus een zoetere smaak krijgen. De brixwaarde is altijd minimaal 12, maar loopt op tot 15 of zelfs hoger", vertelt Geerten van Luttikhuizen, binnen HillFresh International verantwoordelijk voor de overzeese meloenenimport.


 
"Deze meloen past dan ook uitstekend binnen de bedrijfsfilosofie van HillFresh als 'The Expert in Taste', altijd op zoek naar de best smakende meloenen.' Naast de smaak onderscheidt deze meloen zich op houdbaarheid en een luxe uitstraling. De meloenen zijn in een mooi netje verpakt, waardoor naast het product ook de hele presentatie klopt. Het product heeft een ongekende houdbaarheid. We zien een grote vraag binnen de Europese retail en klanten die de meloenen gekocht hebben, komen onherroepelijk terug voor deze Ready to Eat-meloen", vertelt de importeur.


 
"Deze meloen is jaarrond vanuit Brazilië beschikbaar en er zijn dan ook klanten die hem jaarrond willen hebben, ook als Europa of Centraal-Amerikaanse productielanden aan de markt zijn. Wij zijn net gestart met deze leverancier en krijgen vanaf juni wekelijks verse aanvoer binnen", vertelt Geerten.



Het familiebedrijf Itaueira heeft haar hoofdkantoor in Fortaleza en produceert meloenen in Piauí, Ceará, Rio Grande do Norte en Bahia. Ze verkopen alleen eigen product waardoor de kwaliteit constant is en de voedselveiligheid gegarandeerd. Behalve Europa exporteert het bedrijf rechtstreeks naar markten als de Verenigde Staten, Canada, Chili en Dubai, Rusland. HillFresh International is Europees partner van Itaueira voor deze overheerlijke gele meloenen.
 
Voor meer informatie:
Geerten van Luttikhuizen
HillFresh International
Tel: +31-180 898 072
Geerten@Hillfresh.eu
www.hillfresh.eu