Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Hage (Alvantho) verwacht eerste aardappelveiling begin juni:

"We nemen goed de tijd om de knollen te laten bollen"

Tholen - Het eerste plastic is alweer van de Thoolse aardappelen af. Toch laat de eerste aardappelveiling van de vroege Thoolse aardappelen volgens veilingdirecteur David Hage nog wel even op zich wachten. "Het gaat wel redelijk hard met dit weer, maar we moeten wel een product van een acceptabele maatsortering hebben voor we gaan rooien en daarom nemen we goed de tijd om de knollen te laten bollen."

"In 2014 begonnen we al op 22 mei. Vorig jaar was de eerste veiling op 9 juni en dat was een erg late start. Veel later zal het dit jaar ook niet worden", verwacht David. "De aardappelen staan er mooi bij. Het is lang koud geweest, maar de afgelopen week is er wel een groeispurt geweest. Het is gewoon afwachten welk weer we krijgen. Het hoeft geen 30 graden te worden, maar een lekkere temperatuur met een af en toe een buitje doet de aardappelen goed. Ik heb er wel vertrouwen in."

Ten opzichte van vorig jaar verwacht David weinig veranderingen op de veiling. "Vorig jaar hebben we het aanvoerpunt Scherpenisse gesloten en zijn alle activiteiten geconcentreerd op Sint-Annaland. Dat is goed verlopen en we gaan komend seizoen op dezelfde voet verder."

Voor meer informatie:
Veiling Sint-Annaland
Tel: 0166 - 65 2450
Fax: 0166 - 65 3488
veiling.sa@alvantho.nl
www.alvantho.nl