Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gijs van den Oever, Van den Elzen Groenteverwerking:

"Vraag van alle kanten op de preimarkt"


Tholen - De verkoop op de preimarkt loopt op dit moment goed. "Er is redelijk wat vraag. Natuurlijk was er een lichte daling ten tijde van het zomerse weer in het begin van de week, maar het trekt nu weer aardig recht", vertelt verkoper Gijs van den Oever van Van den Elzen Groenteverwerking. "Alle prei is van het land af en zit momenteel in de cel. Van hieruit verwerken we de prei en beleveren deze aan onze klanten. Het 'buffer' rooien is prima verlopen en we hebben daarom ook mooie prei in de koeling zitten. Het is de kunst om niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat hiermee te beginnen."


Gijs van den Oever en Paul van den Elzen

"De prijzen zitten redelijk in de lift, wat al aangeeft dat het aanbod de vraag niet bij kan benen. Ook ondanks de warmte was hier niet echt een daling in te bespeuren. Volgende week wordt het koud voor de tijd van het jaar, dus goed preiweer. Ik ben benieuwd wat dit voor invloed zal hebben op de markt", vervolgt Gijs. "Het zal ook nog wel even duren, voordat de eerste zomerprei geoogst gaat worden. De natuur ligt ten opzichte van vorig jaar achter op schema. Met name veroorzaakt door het koude voorjaar. Wij zorgen er in ieder geval voor, dat onze klanten continue over prei beschikken. De prei gaat momenteel alle kanten op: van Scandinavië, Engeland, Oost-Europa, Italië tot Amerika."



De nieuwste ontwikkeling binnenVan den Elzen Groenteverwerking is 'Hydrocut' prei. "We zijn momenteel bezig met de implementatie van waterstraalsnijden op de wortels en het blad. Hierdoor wordt de kwaliteit en houdbaarheid vergroot. Doordat het blad en wortels gesneden worden met een waterstraal vindt er geen besmetting met bacteriën plaats, waardoor het snijvlak niet gaat smetten. Hierdoor is de prei langer houdbaar en langer verkoopbaar, wat een enorm pluspunt is voor de winkels", besluit Gijs.



Voor meer informatie:
Van den Elzen Groenteverwerking
Duifhuizerweg 21
5406 TB Uden
Tel: +31(0)413-782 999
Mob: +31(0)6-27050202 (Gijs)
Mob: +31(0)6-54795196 (Paul)
info@elzengroentenverwerking.nl
www.prei.nl