Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense walnootproductie getroffen door hevige regenval

De aanhoudende regen van de afgelopen weken heeft problemen veroorzaakt voor de Chileens walnoten productie. Meer dan 30% van de productie is verwoest en de grote hoeveelheid regen heeft het Zuid-Amerikaanse land gebracht tot de noodtoestand, met schade geschat op meer dan 100 miljoen dollar.

"We wisten dat we veel regen zouden krijgen, maar we waren niet voorbereid op een dergelijke hoeveelheid. Vooral het late ras Chandler kent veel verliezen. Dit ras komt het meest voor in het centrale gebied. We moesten de oogst versnellen door het droogproces te starten, dit was moeilijk uit te voeren waardoor de kwaliteit van de noten achteruit is gegaan. Het drogingsproces duurde simpelweg veel te lang," bevestigt Elena Puentes, algemeen directeur van de Association of Producers and Exporters of Chilean Walnuts, Chilenut
"In de nabije toekomst zullen we proberen om het drogingsproces te versnellen. We hadden niet genoeg apparatuur beschikbaar, wat ons belette om de verwerking van de oogst adequaat te behandelen. Desalniettemin is de kwaliteit van Chileense walnoten normaliter hoog, dus we zullen eigenlijk nog steeds een premium product kunnen leveren, wel in kleinere volumes", besluit de vertegenwoordiger van Chilenut.

Voor meer informatie:
Elena Puentes
Chilenut
T:+56228257904 
Publicatiedatum: