Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laagje zijde fungeert als vershoudfolie

Ongekoeld bewaren groenten en fruit binnenkort mogelijk

Dankzij wetenschappelijke onderzoek wordt het over een paar jaar misschien mogelijk om groenten en fruit buíten de koelkast te bewaren. Ze kunnen een week lang vers blijven buiten de koeling door een klein laagje proteïne dat ook in zijde voorkomt, ontdekten wetenschappers van de universiteit van Tufs, vlakbij Boston.

In zijde zit een onoplosbaar eiwit dat biologisch afbreekbaar is en een beschermende coating over groenten en fruit legt, leggen de wetenschappers uit in een persbericht. Het voedsel wordt in een oplossing van dit eiwit gedoopt. Hoe dikker de laag, hoe langer het voedsel vers blijft buiten de koelkast.

Nog niet eetbaar
Het laagje is niet schadelijk om te eten en ruikt naar niets, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hele huis ineens raar ruikt. Daarnaast verandert ook de structuur van het voedsel niet.

Er is echter nog één probleem: er is nog niet onderzocht of de vernis op een één of andere manier de smaak beïnvloedt. Op dit moment is het dus niet mogelijk om het product al te gebruiken. Tot die tijd moeten we als consumenten dus nog even wachten.

Laagje om bloemen

Niet alleen groenten en fruit worden langer vers gehouden door speciale vernis of vershoudfolie, maar ook bloemen. Een Nederlands bedrijf wikkelt bloemen in speciaal plastic, waardoor ze als het ware 'in slaap gesust' worden en dagen zonder water kunnen overleven.

Bron: RTL Z
Publicatiedatum: