Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke toename van zonnepanelen op gebouwen in Nederland

WDP breidt samenwerking met The Greenery verder uit

Logistiek vastgoedspecialist WDP heeft vandaag haar cijfers over het eerste kwartaal bekendgemaakt. De winst van het bedrijf, dat sterk aanwezig is in Nederland, België en Roemenië, nam in het eerste kwartaal toe met 22% tot 22,2 mln euro (ten opzichte van het eerste kwartaal 2015). Per aandeel steeg de winst met 15% tot 1,20 euro per aandeel. WDP houdt vast aan de ambitie om de winst over heel 2016 te laten stijgen met 4% tot 5,20 euro per aandeel.


Joost Uwents, CEO WDP.

Opvallende punten voor Nederland betreffen:
• WDP versterkt de al bestaande samenwerking met The Greenery door een nieuwe sale en lease back overeenkomst aan te gaan voor twee gebouwen in Barendrecht. Ter plekke wordt op dit moment al een groot complex voor de Greenery herontwikkeld wat eind 2016 afgerond is.
• Na het logistiek centrum van Wehkamp gaat WDP versneld verder met het plaatsten van grote aantallen zonnepanelen op de daken van centra in Nederland (in totaal 10 MWp op onder meer gebouwen van Action, Kuehne + Nagel, Ceva Logistics en Altrex). Dit maakt onderdeel uit van het plan om de komende jaren in totaal 30 MWp aan te leggen in Nederland.
• Het nieuwe groeiplan 2016-2020 (toename van de portefeuille met 1 mld euro tot 3 mld euro) ligt op koers. In het eerste kwartaal van deze periode is al 115 mln overeengekomen cq in uitvoering genomen.

www.wdp.eu
Publicatiedatum: