Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije: 30% van abrikozenoogst vorstschade

De vorstschade aan het Hongaarse volume aan abrikozen wordt geraamd op 30%. Sommige telers hebben hun gehele oogst verloren, maar anderen waren in staat om hun oogst te beschermen door middel van speciale kaarsen. De bloeiperiode verliep tot op vorige week goed en alles leek erop dat dit een goed seizoen zou worden. Het koude weer heeft veel telers echter compleet verrast, omdat het weer zo laat in het seizoen normaal nooit zo koud is.

Door de schade zullen de prijzen naar verwachting stijgen. Het koude weer zal waarschijnlijk de komende paar weken aanhouden. Pas later in de maand zullen de temperaturen weer stijgen. De prijzen voor abrikozen in Sevilla zullen ook beïnvloed worden door de lagere temperaturen. Spaanse telers hebben last van vertragingen en ook van wat schade door vorst.

De Hongaarse oogst van de vroege variëteiten zal naar verwachting plaatsvinden in de derde tot vierde week van juni. Er wordt geen oponthoud verwacht, maar het is eigenlijk nog te vroeg om hier iets over te kunnen zeggen. Normaal is er sprake van een gat van twee weken tussen het Spaanse abrikozenseizoen in Sevilla en het Hongaarse seizoen. Bronnen zeggen echter dat er dit jaar sprake zal zijn van een gat van slechts een week.
Publicatiedatum: