Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vijf containers BelOrta-appelen per week naar India

"India heeft veel meer potentie dan Canada"

Tholen - Ook BelOrta nam deel aan de economische missie naar India eind april. Filip Fontaine is erg te spreken over het bezoek en vindt dat Indiërs net Vlamingen waren. "We begrepen elkaar: ons denkpatroon was gelijkwaardig. Het verliep allemaal heel soepel, de sfeer was meteen goed. Het bezoek was kort, intens en nuttig", vat hij de missie samen.




De VLAM-stand op Fresh Produce India.

Volgens de directeur van BelOrta zijn er drie belangrijke eigenschappen van Indiërs die overeenkomen met die van Vlamingen. "Zo vinden ze het belangrijk om een relatie op te bouwen en stap voor stap te handelen. Niet een overhaaste beslissing nemen en zeggen dat ze meteen 100 containers willen, maar beginnen met enkele en dat voorzichtig uitbreiden. Naast die bescheidenheid zijn ze nieuwsgierig en culinair aangelegd." Tijdens het bezoek van de beurs India Fresh Produce werd Fontaine aangenaam verrast. "We hadden in eerste instantie niet veel verwacht, maar hadden goede gesprekken met verschillende retailers en decision makers van bedrijven."


V.l.n.r.: Filip Fontaine, Veerle van der Sypt en de minister-president Geer Bourgeois.
 
Hardfruit
Volgens Filip weten de Indiërs wat ze willen. "Ze gaven mij een appel mee om mee naar huis te nemen en gaven hiermee precies aan hoe het fruit eruit moest zien. Ook andere eigenschappen die ze prefereerden, zoals smaak en hardheid werden duidelijk geuit. Ik ben zonder fruit naar India gegaan, maar ik kwam mét fruit terug."



Hardfruit

De export van hardfruit naar India is dit seizoen enorm gestegen in vergelijking met het vorige. "Sinds vier weken worden via onze exporteurs ongeveer vijf containers appelen van BelOrta naar India verstuurd. De komende weken gaat er dagelijks een container heen. Het seizoen duurt zo'n acht weken in totaal." Voor de toekomst heeft deze markt een groot potentieel volgens Filip. "Dit land heeft veel meer potentie dan Canada. Mensen uit India hebben nog een bepaalde dynamische curiositeit die je zelden tegenkomt. Het zijn fijne partners, die interesse tonen in het product en de markt en niet alleen in opbrengsten denken. De wil om samen te werken is zeer aanwezig. India is op zoek naar harde rode appelen en België kan deze leveren."



Voor meer informatie:
Filip Fontaine
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver - België
+32 15 55 11 11
www.belorta.be