Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Capaciteit vergroot door nieuwe uienverwerkingsmachine FTNON Dofra

12 uienschillijnen voor Gills Onions

FTNON Dofra (voorheen Dofra Foodtec) was het jaar goed begonnen in januari. In die maand verwierf het bedrijf een order voor het leveren van een vijftal uienschillijnen met een capaciteit van meer dan 200 ton uien per dag. De productielocatie waar de lijnen geïnstalleerd zullen gaan worden is op dit moment in aanbouw en wordt één van de grootste en modernste locaties voor het schillen van uien in Europa.

Nu is er ook een bestelling uit de USA binnengekomen. In april is bekend geworden dat FTNON Dofra een 12 tal uienschillijnen gaat leveren aan de grootste uienteler en –verwerker ter wereld: GILLS Onions (USA). De machines die in deze lijnen worden geplaatst zijn samen met GILLS speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkeld.

Directeuren S. Toxopeüs en F. Verschuren zijn tevreden met deze beide orders. 'Deze orders zijn voor ons van strategisch belang' aldus Toxopeüs. 'We hebben hiermee naast twee grote orders een doorbraak in de markt afgedwongen'.

In september afgelopen jaar, zijn FTNON te Almelo en Dofra te Horst een strategische samenwerking met elkaar aangegaan. Het wassen en snijden van salades waar FTNON in is gespecialiseerd past perfect bij de corebusiness van Dofra: het schillen van uien, aardappelen en wortelen.

Toxopeus: 'Beide bedrijven richten zich op de versmarkt. De verkoopkanalen van FTNON en Dofra sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er een dekking ontstaat in alle belangrijke afzetgebieden wereldwijd. Daarnaast kunnen de robotoplossingen van FTNON-dochter Lacquey in de toekomst veel betekenen voor de markt van het schillen'.

Volgens Verschuren is Dofra al langer bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuwe machine voor de verwerking van uien. 'Maar door de samenwerking met FTNON hebben we de ontwikkelcapaciteit fors kunnen uitbreiden en kon de nieuwe machine versneld op de markt worden gebracht'.


Directeuren van FTNON Dofra Verschuren (l) en Toxopeüs (r)

Voor meer informatie:
FTNON Dofra
Nijverheidsstraat 11
5961 PJ Horst
Nederland
T: +31 (0)77 399 98 88
W: www.ftnondofra.com
E: info@ftnondofra.com
Publicatiedatum: