Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe technologie Bio Turbo

50% minder derving bananenplanten

Lapanday Agricultural is een van de grootste bananenproducenten in de Filipijnen. Zij hebben de effectiviteit van Bio Turbo ontdekt bij het verwijderen van pathogenen bij kweekweefsel voor hun bananen.



Wat de meeste mensen niet weten, is dat de eerste levensfase van een bananenboom plaatsvindt in een laboratorium. Iedere boom die uiteindelijk wordt geplant, heeft namelijk zijn eerste dagen doorgebracht in een glazen pot met een gel vol speciale voedingsstoffen. De belangrijkste uitdaging voor wetenschappers is dat deze gel ook een vruchtbare voedingsstof voor schimmels en bacteriën kan zijn. Als ze hun weg kunnen vinden naar de pot, krijgt de bananenplant weinig kans om te groeien. Dit leidt tot grote verliezen, omdat iedere glazen pot om een aanzienlijke investering vraagt door betrokkenheid van zeer gespecialiseerd personeel.

Carlos Barquero, Chief Operating Officer bij Lapanday Agricultural, zocht naar een oplossing om luchtpathogenen tegen te gaan. Tijdens een bezoek aan de Asia Fruit Logistica beurs ontdekte hij de Bio Turbo luchtzuiveringstechniek. Dit heeft hem doen besluiten om in deze technologie te investeren.



De Bio Turbo wordt vooral gebruikt voor het verwijderen van ethyleen, schimmels en bacteriën in opslagruimtes. Het team van Lapanday Agricultural past de technologie echter zeer succesvol toe in hun laboratorium. "Sinds het gebruik van de Bio Turbo technologie zien we een reductie van 50% als het gaat om door schimmels en bacteriën aangetaste potten," aldus de heer Barquero.

Bio Turbo is een gepatenteerd vier fasen luchtzuiveringstechnologie die effectief ethyleen en 99,5% van de bacteriën in de lucht elimineert. Er wordt hierbij op een veilige manier gebruik gemaakt van ozon, die binnen de Bio Turbo-unit blijft. Dit maakt het een veilig systeem dat zeer effectief en betaalbaar is.

Voor meer informatie:
Praxas BV
+31 76 50 40 268
info@praxas.com
www.praxas.com
Publicatiedatum: