Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aanbieden snackgroenten tijdens vergaderingen stimuleert groentenconsumptie"

Het aanbieden van snackgroenten op het werk is een effectieve manier om groentenconsumptie te stimuleren. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems en het Groenten & Fruit Huis. Foodserviceorganisatie Albron gaat daarom structureel snackgroenten aanbieden in bedrijfsrestaurants en in vergaderruimtes.



Inspelen op behoefte naar gezondheid
Consumenten kunnen snackgroenten makkelijk en snel eten bij vergaderingen. Dit in tegenstelling tot fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden en afval geeft. Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn naast aantrekkelijk en gemakkelijk, ook wat vaak wordt aangeboden. Nieuwe, gezonde snackgroenten-concepten spelen in op de behoefte naar gezondheid en passen goed in het catering aanbod.

Project: Meer groente en fruit voor iedereen
In het PPS-project 'Meer groente en fruit voor iedereen' onderzocht Wageningen UR de consumptie van snackgroenten op de werkplek. Twee weken lang bood foodserviceorganisatie Albron de medewerkers van FMHaaglanden snackgroenten aan tijdens vergaderingen. Gedurende zes weken deden ze dat ook in 12 bedrijfsrestaurants over het land verspreid. Victor Immink van Wageningen UR: "De uitkomsten zijn veelbelovend. De consumptie van de snackgroenten tijdens de vergaderingen was gemiddeld 74 gram per persoon per vergadering. Dit is 37% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Bij een kwart van de vergaderingen was dit zelfs meer dan 100 gram per persoon."



Michel du Crocq, conceptmanager bij Albron: "De positieve uitkomst van dit onderzoek heeft voor ons bevestigd dat we door het aanbieden van snackgroenten tijdens vergaderingen en tijdens de lunch in onze bedrijfsrestaurants daadwerkelijk bijdragen aan het verhogen van de groentenconsumptie. We gaan de snackgroenten dan ook toevoegen aan onze vergaderservice en aan het assortiment dat we aanbieden in de ruim 700 bedrijfsrestaurants waar Albron op dit moment het eten en drinken verzorgt."

Yvonne Vanlier van Greenco: "Omdat snackgroenten altijd en overal te eten zijn, vormen zij dé oplossing om de Nederlandse groenteconsumptie te stimuleren en bij te dragen aan een gezonder voedingspatroon. Wij zien veel kansen om via verschillende kanalen de consumptie verder te stimuleren. Samenwerking met partners is daarbij essentieel. Dit onderzoek met Wageningen UR en Albron is hier een mooi voorbeeld van. Naast het domein 'werk' zijn ook 'onderweg' en 'sport' relevante kanalen. Op het gebied van sport werken we samen met de gezonde sportkantine, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht."

Voor meer informatie:
www.wageningenur.nl
Publicatiedatum: