Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steiermark: enorme vorstschade hardfruit

Afgelopen week werd de Oostenrijkse deelstaat Steiermark getroffen door vorst. Voor de groente- fruit-, en wijnproducenten in de deelstaat is dit een ramp. De minustemperaturen hebben ertoe geleid dat vruchten, die nu na de afgesloten bloeiperiode bijzonder temperatuurgevoelig zijn, op grote schaal zijn afgestorven. Op sommige plaatsen valt er daarom zelfs op een totale oogstuitval te rekenen. De totale schade ligt volgens de eerste schattingen op meer dan 100 miljoen euro - en dat alleen nog maar voor de fruitsector.

Op het fruitteeltbedrijf van Andreas Proß in Nitschaberg bij Gleisdorf lieten deelstaatminister Hans Seitinger, vicevoorzitter van de Landwirtschaftskammer Maria Pein en Rupert Gsöls, de voorzitter van de fruittelers in Steiermark, zich over de actuele stand van zaken informeren. Hans Seitinger toonde zich diep getroffen door de gevolgen van de catastrofe: "De natuurcatastrofen en economische klappen van de afgelopen jaren hebben het voortbestaan van de bedrijven van veel telers al in gevaar gebracht. Nu komt ook deze verwoestende vorst er nog bij!"


Fruitteler Walter Proß, deelstaatminister Hans Seitinger, vicevoorzitter van de Landwirtschaftskammer Maria Pein en de jonge teler Andreas Proß.

Een dergelijke verwoestende vorst is een uitzonderingssituatie, die sinds meer dan 50 jaar niet meer is voorgekomen. Ook de brandweer moest afgelopen week vaak uitrukken omdat veel hagelnetten van de enorme ladingen sneeuw ontdaan moesten worden. Ook hierbij ontstond grote schade.

Bron: neuesland.at
Publicatiedatum: