Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoverslag

Fruit2U is state-of-the-art verpakkingsfaciliteit

Tijdens een recent bezoek aan Zuid-Afrika ging FreshPlaza langs bij een verpakkingsfaciliteit van Fruit2U in de West-Kaap. Dit verpakkingshuis kwam in 2012 in het nieuws toen het door relschoppers met de grond gelijk werd gemaakt. Ze demonstreerden voor loonsverhogingen, maar de rellen werden georganiseerd door andere partijen. De werknemers van het pakstation deden hun best om de onruststokers te verjagen. Sindsdien is het pakstation volledig herbouwd tot een state-of-the-art verpakkingsfaciliteit. 



"De Le Roux Groep bestaat uit drie teeltbedrijven en een verpakkingsruimte", zegt Marius Voigt van Fruit2U Packers. "We hebben twee bedrijven voor de druiventeelt in dit gebied en een groot teeltgebied waar we pruimen en nectarines groeien."

Klik hier voor meer foto's



De producent wil zoveel mogelijk controle hebben over het product, deels door gebruik van hun eigen koelkamers. De export en logistiek worden beheerd door Export Company van de Le Roux Groep.



Voigt voegde eraan toe dat de verpakkingsfaciliteit, Fruit2U Packers, is gebouwd voor steenfruit. "Op de twee bedrijven voor de druiventeelt hebben ze ook nog verpakkingsloodsen, waar ze de druiven op volle pallets plaatsen en doorsturen naar ons. Wij pakken het steenfruit hier in en exporteren de boel verder. Alle druiven en steenfruit komen naar deze faciliteit. De Fruit2U Packhouse is uitgerust met optische sizers en is ontworpen en gebouwd om zachtfruit te behandelen."

Klik hier voor mee foto's


Manager van het pakhuis, Marius Voigt

In de wintermaanden richt het pakhuis zich op granaatappelen, appelen, kiwi's en citrus van andere producenten. Het pakstation is ideaal gepositioneerd om te profiteren van de stijgende citrusvolumes uit de West-Kaap.

Voor meer informatie:
Marius Voigt
Fruit2U
Tel: +27 21 8641967 
Publicatiedatum: