Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Australische kruidensector "nu bijna stabiel"

De Australische kruidensector krijgt meer aandacht na een rapport over fraude in grote supermarkten met gedroogde oregano. Bij een test in april, uitgevoerd door de consumentenbond CHOICE, vond men dat 7 van de 12 veel verkochte gedroogde oregano producten minder dan 50% oregano bladeren bevatte, waarvan sommige maar 10% van het kruid bevatte. "De resultaten van een unieke screeningstest toonden aan dat van de 12 producten slechts vijf 100% oregano bevatte," volgens het rapport van CHOICE.

"De overige zeven - van de merken Master of Spices, Hoyt's, Stonemill (Aldi), Spice & Co, Menora, Spencers en G Fresh – bevatte naast oregano andere ingrediënten: olijfbladeren (in alle zeven producten) en sumakbladeren (in twee producten).
"Het rapport heeft alle media-aandacht en toenemende aandacht van de Australische kruidenindustrie. Volgens jaarverslagen van de wereldhandel gaven Australiërs in 2015 ongeveer 100 miljoen euro uit aan kruiden en specerijen, omdat meer mensen experimenteren met verschillende smaken en kookstijlen. Maar er is een groot verschil tussen gedroogde en verse kruiden in Australië, wat betreft de regio van herkomst en de vraag. "Gedroogde kruiden zijn volgens mij voor 95% geïmporteerd," zegt Ian Lines manager van Holla-Fresh. "Het is niet economisch levensvatbaar voor Australische kruiden telers om gedroogde kruiden te produceren. Wij kunnen niet concurreren met andere landen door de lage loonkosten aldaar."

Holla-Fresh is eén van de grootste kruidentelers met een gecontroleerde omgeving in het land met ongeveer 3,8 hectare grote kassen in Zuid-Australië. "Wij telen en verkopen de meest gevraagde verse kruiden zoals basilicum, koriander, knoflook, munt, jonge spinazie, peterselie, tijm, salie enz. ," zegt hij. "Ze worden allen het hele jaar geleverd aan de grotere supermarkten en zelfstandigen in Zuid-Australie en Victoria." Hoewel de prognose was dat de verse kruidensector zou groeien, zegt dhr. Lines, dat het momenteel stabiel is. "In dit stadium zie ik deze sector niet echt groeien. Het is net aan stabiel, zegt hij. "Sommige supermarkten vertellen me dat het uitbreidt, maar iedereen die ik spreek in de sector zegt dat ze geen afzet meer zien." De verkoopprijzen blijven op het huidige niveau, hoewel sommige kruiden duidelijke koplopers zijn bij de consumenten. Koriander is zeker het populairst op dit moment en waarschijnlijk al de afgelopen vijf jaar," zegt hij.

Voor meer informatie:
Ian Lines
Holla-Fresh Pty Ltd

Phone: 08 8734 4223
Email: admin@holla-fresh.com.au
www.holla-fresh.com.au