Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Poolse diepvriesaardbeien afhankelijk van EU

De vraag naar diepvriesaardbeien in de Europese Unie is laag en dit heeft een directe invloed op de prijzen. Volgens Foodnews was de gemiddelde prijs van Poolse diepvriesaardbeien in maart 0,95 euro. Dat is 27 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar, aldus Mariusz Dziwulski, analist bij BGZ BNP Paribas.

Volgens Dziwulski was dit, ondanks het feit dat de Poolse aardbeienexport naar de EU in de tweede helft van 2015 met meer dan 16 procent steeg (vergeleken met dezelfde periode in 2014), het gevolg van de grote Poolse productie van aardbeien vorig jaar. De aardbeienvoorraad stond in 2015 op meer dan 200.000 ton.

"De algemene productie van diepvriesfruit steeg in Polen in 2015 met 13 procent. De productie van frambozen nam af, maar werd gecompenseerd door de hogere productie van onder andere diepgevroren aardbeien en kersen." De analist meldde dat de buitenlandse verkoop van aardbeien ook leidde tot een daling in de prijzen en zorgde voor een lagere import van diepvriesproducten naar de EU vanuit derde landen. Deze kloof werd opgevuld door Polen.

Volgens Dziwulski zijn vraag en aanbod dit seizoen relatief ongunstig, wat invloed heeft op de prijzen. "We moeten echter onthouden dat Polen de grootste producent van diepvriesaardbeien in de EU is en daardoor een beslissende invloed op de marktsituatie heeft." De prijssituatie zal grotendeels afhangen van de binnenlandse aardbeienvoorraad, die tegenwoordig steeds moeilijker te voorspellen is."

Source: sadyogrody.pl
Publicatiedatum: