Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: nauwelijks aanbod Belgische en Griekse aardbeien

Spaanse en Italiaanse aardbeien domineerden in week 16 de handel, hoewel hun presentie op de markt iets was afgenomen. In plaats daarvan was het aanbod aan Duitse en Nederlandse partijen toegenomen.

De in folietunnels of kassen geteelde offertes waren weliswaar duurder dan de Zuid-Europese concurrentie, maar overtuigden echter wel qua kwaliteit. Dit moest de hogere prijzen rechtvaardigen. Lage nachttemperaturen leidden tot groeivertragingen en daarmee tot een beperkter aanbod. Desondanks kon men zoals gebruikelijk aan de vraag voldoen, aangezien deze als gevolg van het slechte weer tamelijk beperkt was. De prijzen daalden vaak in de loop van de week.

Vanwege een wisselende kwaliteit werden Italiaanse ladingen in München tegen zeer uiteenlopende prijzen verkocht. In Frankfurt klommen de prijzen van Spaanse aardbeien vanwege een te klein aanbod omhoog. In Hamburg werden Nederlandse en Italiaanse leveringen daarentegen goedkoper vanwege een te zwakke vraag. In Frankfurt werden klasse II aardbeien uit Nederland verkocht voor €1,40 tot €1,50 per schaaltje van 500 gram. Griekenland was bijna compleet van de markt verdwenen met haar aardbeien, en ook België speelde slechts een kleine rol op de markt.


Foto: BLE week 16/16, marktoverzicht aardbeien


Foto: BLE week 16/16, marktoverzicht aardbeien


Foto: BLE Week 16/16, marktoverzicht aardbeien



Foto: BLE week 16/16, aardbeien 2016, aanbodontwikkeling en prijsverloop

Bron: BLE
Publicatiedatum: